Pasajul de la Popa Șapcă, bucurie pentru șoferi, bătaie de joc față...

Pasajul de la Popa Șapcă, bucurie pentru șoferi, bătaie de joc față de pietoni FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Alina Brindescu/Facebook

Bucuria şoferilor, chinul pietonilor. Aşa poate fi descris, pe scurt, rezultatul reabilitării pasajului Popa Şapcă, dar şi a străzilor conexe. Lucrările au început în vara anului 2016 şi au fost încheiate parţial marţi, atunci când Primăria Timişoara a inaugurat obiectivul chemând şi presa locală pe ultima sută de metri.


Pietonii timișoreni au semnalat însă anumite probleme legate de circulația din zonă. „Cam așa arată zona pietonală de pe Popa Șapcă. Diferența de nivel este rezolvată într-o enormă bătaie de joc și desconsiderare totală a pietonilor, bicicliștilor, persoanelor cu dizabilități, părinti cu copii în cărucioare, șamd-a se vedea în poză unghiul rezultat. Îmi spuneau muncitorii că de ce strâmb din nas, că e foarte bine, și “ ne-au pus și pietris” că tot timpul comentăm ……. Pietriș care distruge pantofii, gleznele, etc…”, a scris pe Facebook o utilizatoare care a postat o fotografie de la Popa Şapcă.

În prezenţa primarului Nicolae Robu, a şefului Direcţiei Edilitare, Culiţă Chiş şi a unui reprezentant al firmei Syl Con Trans, care a executat lucrările, a fost inaugurată o nouă bandă de circulaţie, marți, 28 noiembrie. Traficul în zonă a fost deschis pe patru benzi pe strada Popa Şapcă şi Bulevardul Antenei. Două din cele şase benzi câte va avea Pasajul Popa Şapcă au rămas închise, la fel şi strada Demetriade, spre care duc. Cu toate că obiectivul nu a fost finalizat, primaria s-a grăbit să îl inaugureze, cu promisiunea strictă din partea primarului Robu că la primăvară vom asista la o ceremonie precum cea de la Pasajul Jiul, unde au fost înmânate diplome şi au au concertat mai mulţi artişti de la Filarmonică. Însă benzile de sub pasaj nu sunt singura parte nefinalizată din investiţie. Nici trotuarele pe care circulă pietonii din zonă nu au fost terminate. Motivul e vremea rea, care însă nu a împiedicat primăria să deschidă pasajul care e încă în șantier.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.