Peste o mie de oameni, așteptați la protestul “Justiție, nu corupție”, la...

Peste o mie de oameni, așteptați la protestul “Justiție, nu corupție”, la Timișoara UPDATE 4 Manifestarea s-a încheiat FOTO

0
DISTRIBUIȚI

 

Un nou protest față de Guvernul Tudose are loc, în această seară, la Timișoara. Peste 1.100 de oameni au anunțat pe Facebook că vor participa, în Piața Victoriei, de la ora 19.00, la miting-ul intitulat “Justiție, nu corupție”. Aceștia sunt nemulțumiți, în special, de proiectul legilor Justiției.

“Evenimentele din ultima vreme ne arată cât de urgent trebuie să fie pentru politicienii zilei să treacă Legile Justiției de Parlament. Sunt disperați! Jocul se poartă de acum pe viață și pe moarte (pe libertate și pe închisoare) pentru ei. E crucial să ne opunem acestor legi! Ele vor ciunti din integritatea și independența unor instituții fundamentale ale statului român. Tocmai de aceea, până când ei vor ajunge să-și voteze Marea Evadare în Parlament, e musai ca protestele noastre să tot crească. Strada este ultima opreliște în calea evadării lor! Duminică ne vedem din nou în Piața Operei pentru a le spune că noi, cei mulți, vrem justiție, nu corupție!”, transmit organizatorii, pe pagina de Facebook a evenimentului.

Astfel de acțiuni de protest sunt anunțate, în această seară, și în marile orașe din țară.

Vă reamintim că, duminica trecută, la protestul organizat în centrul Timișoarei față de Guvernul Tudose au participat aproximativ 2.000 de persoane.

UPDATE 19.40 300 de persoane protestează în aceste momente în centrul Timișoarei față de legile justiției.

Protest anemic în centrul Timișoarei, în această seară. Doar 300 de persoane s-au adunat în Piața Victoriei, în jurul orei 19.30, pentru a-și arăta nemulțumirea cu privire la legile justiției.

Manifestanții țin în mâini steagul României și pancarte cu mesaje precum “Faceți-vă Guvern la Jilava”, “Ajunge, descreieraților” sau “Cetățean al statului paralel”.
După ce în centrul Timișoarei s-a intonat imnul României, protestatarii au început să scandeze “Demisia”, “Nu vrem să fim conduși de hoți” “PSD, ciuma roșie” sau “Rezistăm”.
“Protestul este organizat pentru a atenționa guvernanții că paharul nemulțumirilor se umple, picătura care va umple paharul este aproape. S-a întins prea mult coarda. Ne-au spus că vor să fie bine, dar ei vor să fie bine doar pentru ei. Atenție că se umple paharul și va fi prăpăd”, ne-a declarat Pompiliu Lenghel, prezent la protestul din centrul Timișoarei.

În jurul orei 20.00, manifestanții vor pleca într-un marș prin centrul Timișoarei.

UPDATE 20.05 Manifestantii au plecat in mars din Piata Operei spre Tribunalul Timis. Numarul celor care protesteaza la Timisoara a ajuns la aproximativ 700. Oamenii scandeaza in timpul marsului „Dragnea, nu uita, va veni si ziua ta”, „Scoli si spitale, nu fapte penale” sau „Respect pentru statul de drept”.

UPDATE 20.45 Manifestantii au poposit timp de aproximativ 20 de minute în fața Tribunalului Timiș, unde au strigat „Legea-i lege pentru toți, nu-i făcută pentru toți”, „Justiție, nu corupție”, „Săriți cu toții și strigați tare, democrația nu e de vânzare”, „Dragnea și gașca ta, emigrați în Rusia” și au folosit vuvuzele pentru a face zgomot. Protestatarii se întorc în Piața Operei.

UPDATE 21.10 Protestul s-a terminat la ora 21.00, după ce a fost intonat imnul României.


Potrivit organizatorilor, un nou miting va fi organizat duminica viitoare, tot de la ora 19.00, în centrul Timișoarei.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.