Peste o sută de metri cubi de lemn, confiscat în Banat. Cum...

Peste o sută de metri cubi de lemn, confiscat în Banat. Cum au încercat suspecții să ascundă marfa ilegală

0
DISTRIBUIȚI

Pădurile din Banatul Montan continuă să fie despădurite de „hoţii de oxigen”. După un control efectuat de către poliţiştii de ordine publică, însoţiţi de un specialist silvic al Gărzii Forestiere, au fost descoperiţi peste 100 de metri cubi de lemn care nu erau însoţiţi de documente legale.

Verificările au avut loc la o societate comercială de pe raza localităţii cărăşene Sacu.


În primă instanţă au fost găsiţi 78 de metri cubi de material lemnos din esenţă de fag, tei, cireş şi gorun, a căror provenienţă nu putea fi atestată, iar mai apoi, în urma verificărilor efectuate în apropierea depozitului, la aproape 100 de metri au fost găsiţi alţi 23 de metri cubi de lemn de gorun care era ascuns cu obiecte de plastic, puse peste marfă.

Oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de 6000 de lei şi au consficat cantitatea de lemn. „Acțiunile pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri şi a faptelor ilegale asociate din circulaţia, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos vor continua și în perioada următoare”, anunţă IPJ Caraş Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.