PMP îl acuză pe candidatul liberal la Primăria Checea de incompatibilitate. Cum...

PMP îl acuză pe candidatul liberal la Primăria Checea de incompatibilitate. Cum îl apără Alin Popoviciu

0
DISTRIBUIȚI

Acuze dure din partea PMP Timiș privind candidatul PNL la Primăria Checea, care ar fi incompatibil. Daniel Florea este viceprimar al comunei Checea din 2012 și, în același timp, deține un PFA ce derulează afaceri în domeniul agricol, care a încasat peste 40.000 de euro fonduri europene. Un consilier local PMP Checea l-a reclamat pe Florea autorităților pe motiv că ar fi incompatibil să dețină funcția de viceprimar și pe cea de comerciant personă fizică.

Șeful PMP Timiș Cornel Sămărtinean a declarat că „șirul de ilegalități nu se oprește aici, ca dovadă că dânsului nu îi place legea și nu îi pasă de lege.


Vreau să vă spun că deși a fost informat și, la nivel de ANI, a fost depusă o sesizare care cel mai probabil se va termina cu o condamnare penală, fiindcă lucrurile sunt evidente. Acest lucru ar trebui să îl pună pe gânduri și să încerce să se gândească de două ori înainte de a lua decizia finală și a participa la aceste alegeri”. Sămărtinean susține că în declarația de avere a viceprimarului nu sunt trecute veniturile din activitățile de comerț.

Secretarul genereal al PNL Timiș, Alin Popoviciu, susține că acuzele PMP sunt nefondate. „Nu este nimic adevărat. Câtă vreme i-a fost acceptată candidatura, nu poate fi incompatibil. Atâta timp cât aceste proiecte au fost acceptate și până acum a fost viceprimar nu poate fi incompatibil. În loc să luptăm în campanie și să discutăm de proiecte pentru comunitate, noi încercăm să facem să nu mai candideze domnul Florea. Noi, cei de la PNL, le-am spus oamenilor ce proiecte avem și că dorim să continuăm proiectele începute de fostul primar Dorin Birdean”. În cursa pentru fotoliul de primar al comunei Checea au intrat și Aranca Valea de la PMP și candidatul ALDE-PSD Cristian Onița. Scrutinul va avea loc în 5 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.