Poesis aniversează 40 de ani de existenţă cu un concert extraordinar la...

Poesis aniversează 40 de ani de existenţă cu un concert extraordinar la Timişoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-689383023">

La 40 de ani de la debut, Grupul Poesis, unul din cele mai reprezentative proiecte ale muzicii folk, s-a reunit într-un turneu aniversar de excepție, care va poposi la sfârşitul acestei săptămâni şi la Timişoara. Marius Bațu și Eugen Baboi cinstesc astfel numele lui Adrian Păunescu, la şapte ani de la dispariția acestuia, omul în umbra căruia duo-ul a devenit un reper al muzicii de calitate, prin cooptarea în Cenaclul Flacăra, de către Nicu Alifantis, în 1982.

În acel context, Poesis a susținut sute de concerte în întreaga țară. În lunga istorie a formației ce a lansat nepieritoare melodii precum ”Cântec șoptit”, ”Aiurit și aburit” ori ”Odată am ucis o vrabie”, Poesis a înregistrat multe pauze, Marius Bațu (cunoscut și din concertele importante Holograf) emigrând înainte de ’89 în Germania, apoi Canada, de asemenea Eugen Baboi, care a ales să se stabilească din 1996 în Calgary, Canada.

În 1997, la 30 de ani de la debutul formației Poesis, cei doi au scos albumul ”Babilon”, înregistrat în studiouri din România și Canada, la care au contribuit Alexandru Andrieș și Mugurel Vrabete de la Holograf.

Cei doi muzicieni de legendă susţin un turneu naţional, care îi va aduce şi la Lugoj, joi 16 noiembrie, concertul urmând să se desfăşoare de la ora 19.00, în Sala Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu”.

Concertul din Timişoara va avea loc vineri, 17 noiembrie, de la ora 21.00, la Porto Arte, iar biletele pentru acest eveniment costă 30 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.