Polițiștii și jandarmii acuzați că au băgat în spital doi tineri, urmăriți...

Polițiștii și jandarmii acuzați că au băgat în spital doi tineri, urmăriți penal

0
DISTRIBUIȚI

Cercetările asupra celor polițiștilor și jandarmilor implicați în incidentul din 22 noiembrie au fost extinse in rem de către Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara, în urma unei ordonanțe. Aceștia sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, abuz în serviciu și neglijență în serviciu.

Mai mult decât atât, autoritățile au dispus, tot din ordonanță, urmărirea penală a patru dintre aceștia, trei polițiști și un jandarm, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă, potrivit prev.


de art. 296 alin. 1 și 2 Cod penal, rap. la art. 194 alin. 1 lit. a și e Cod penal, iar față de un polițiști și trei jandarmi pentru complicitate la săvârșirea aceleiași infracțiuni.

Dosarul a fost înregistrat după o sesizare din oficiu a procurorilor militari. În data de 22 noiembrie, un echipaj de poliție a oprit în trafic un autoturism, bănuind că în interior se află o persoană urmărită general. Cei doi pasageri au fost imobilizați, iar mai apoi conduși la secție, ca în cele din urmă să ajungă internați la Spitalul Județean Timișoara, primind îngrijiri medicale, după ce ar fi fost bătuți.

Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.