Președintele Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, așteptat la protestul din Timișoara. Ce...

Președintele Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, așteptat la protestul din Timișoara. Ce spune Victor Stan despre eventuala prezență a instigatorilor VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Sindicatele vor ieși mâine în stradă, la Timișoara, unde vor protesta în fața modificărilor făcute de guvernanți. Acțiunea de protest de mâine, care va avea loc în fața Prefecturii Timiș, de la ira 14.00, va avea ca teme transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat sau modificarea legii 62/2011 care privește dialogul social, după cum a spus și Victor Stan (foto), președintele Filialei Timiș a Blocului Național Sindical, invitat la emisiunea PRESSALERT LIVE.

Mitingul de mâine va dura două ore, fiind așteptate între 1.000 și 1.500 de persoane. „Vor veni și din mediul public, și din firme private. Atât din sănătate, unde avem Federația Ambulanța, dar și Federația Victor Babeș, dar și Casa Națională de Sănătate sau CEC Bank. De la cultură vorbim de Filarmonica Timișoara, Opera, Teatrul Național Timișoara, dar și alții din mediul privat”, a enumerat invitatul PRESSALERT LIVE. Un element de noutate vor fi componenții Sindicatului IT, printre cei mai afectați de modificările Codului Fiscal. „Sunt o surpriză plăcută pentru noi și ne bucurăm de prezența lor. Mai bine să zicem că vor fi 1.000 – 1.500 de persoane și să vină mai mulți, decât să fie invers”, a spus Victor Stan.


Președintele Filialei Timiș a Blocului Național Sindical se așteaptă ca la proteste să se alături sindicaliști și din afara Timișoarei. „Am făcut referire doar la sindicatele Blocului Național Sindical din Timiș, cei care sunt în Timișoara. Sunt alții la Lugoj, la Sânnicolau Mare. Cu siguranță vor veni și din județele apropiate. Am informații că vor fi și din Mehedinți”, a dezvăluit invitatul PRESSALERT LIVE.

Pentru desfășurarea fără incidente a protestelor s-au luat măsuri elementare precum închiderea a maximum două benzi de circulație, dar și pentru identificarea unor eventuali instigatori. „Vor fi două ore de protest. S-ar putea să fie instigatori. Ne-am organizat câte doi – trei coordonatori care vor avea semne distinctive și vor încerca să identifice eventuali instigatori. Miercuri a fost o ședință pentru a pregăti mitingul, unde am discutat ce trebuie să facă fiecare sindicat, organizator”, a specificat Victor Stan.

Mâine la Timișoara este așteptat și președintele Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, a cărui sosire în orașul de pe Bega este așteptată mâine dimineață. „Va fi o ședință cu toți liderii de sindicat. Domnia sa va avea întâlniri cu presa, pentru că au fost solicitări, apoi ne vom deplasa la sediul prefecturii. Am solicitat întâlnirea cu doamna prefect Eva Andreaș, iar după protest va avea loc o declarație de presă a domnului Dumitru Costin”, a dezvăluit președintele Filialei Timiș a BNS.

Întrebat dacă crede că la protest vor participa figuri liberale de pe scena politică, invitatul PRESSALERT LIVE a spus că „nu cred că vor veni. Domnul Marilen Pirtea ar putea să vină, dar și Nicolae Robu este binevenit, dar ca reprezentant al primăriei, ca primar. Popoviciu este un cetățean care a dezamăgit în Timișoara și nu are încredere”, a conchis Victor Stan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.