Prima stație rapidă de încărcare pentru mașini electrice într-un aeroport din România,...

Prima stație rapidă de încărcare pentru mașini electrice într-un aeroport din România, inaugurată la Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI

O nouă premieră la Aeroportul Internațional “Traian Vuia” din Timișoara. Prima stație rapidă de încărcare pentru mașini electrice într-un aeroport din România a fost inaugurată, astăzi, în capitala Banatului. Stația a fost realizată de către compania Enel, iar investiția se ridică la suma de 40.000 de euro. Potrivit reprezentanților companiei, șoferii care dețin mașini electrice le vor putea încărca în mod gratuit până în vara anului viitor, iar apoi utilizatorii vor fi taxați la minut.

“Este prima stație fast charging dintr-un aeroport din România. Începând de astăzi, pasagerii aeroportului din Timișoara pot încărca rapid, în aproximativ jumătate de oră, până la 80% din capacitatea bateriei. Este un număr de telefon, clienții pot suna la acel număr, vor primi un card din partea angajaților aeroportului și apoi pot încărca vehiculele electrice. În viitor, Enel se va implica din ce în ce mai mult pe partea de mobilitate electrică, vom fi un jucător activ și ne vom implica în dezvoltarea infrastructurii electrice. Prețul tehnologiei și al bateriilor este în continuă scădere și ne așteptăm ca mașinile electrice să fie adoptate din ce în ce mai mult în România”, a declarat, astăzi, Marius Chiriac, director de Marketing și Inovare în cadrul Enel Energie.

Stația de încărcare oferă posibilitatea de a alimenta trei vehicule electrice simultan. În funcție de vehicul, stația poate încărca 80% din baterie într-un interval mediu de 30 de minute folosind alimentarea prin curent continuu, iar pentru cele două linii de curent alternativ durata medie este de trei, patru ore.

“Eu pot să vorbesc în calitate de gazdă care, împreună cu Primăria Ghiroda, am oferit și am fost deschiși la această investiție, la această facilitate oferită nu numai clienților aeroportului, ci și celorlalți conducători auto care dețin automobile electrice, care tranzitează această zonă a județului Timiș. Sunt convins că este un început, astfel încât un număr mai mare de astfel de stații să faciliteze achiziția de automobile electrice ca noi, copiii noștri, societatea românească în ansamblu să respire un aer mai curat și implicit să aibă parte de o calitate a vieții mai bună”, a explicat Dan Idolu, directorul Aeroportului Internațional Timișoara.

La inaugurarea stației rapide de încărcare pentru vehicule electrice a participat și primarul Ghirodei, Ionuț Stănușoiu, care a precizat că, în viitorul apropiat, împreună cu reprezentanții Enel, se va putea realiza încărcare auto și direct de pe stâlpii de iluminat public.

“Ne dorim să sprijinim cât mai multe proiecte de genul acesta, pentru că avem nevoie de aer cât mai curat și atunci, în zonele aglomerate, utilizarea automobilelor electrice ar putea fi un mare plus pentru toată lumea.


Mă bucur că aeroportul din Timișoara este pe aceeași lungime de undă cu primăria și cu cei de la Enel și vom face tot ce putem pentru a dezvolta la nivelul comunității Ghiroda și un proiect de smart-city pe partea de iluminat public, încărcare auto pe stâlpii de iluminat public, este un proiect mai mare”, a explicat Ionuț Stănușoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.