Primăria Timișoara se joacă de-a interesul public: deschiderea a patru benzi de...

Primăria Timișoara se joacă de-a interesul public: deschiderea a patru benzi de pe Popa Șapcă, anunțată cu 20 de minute înainte de eveniment UPDATE Robu: „Nu e inaugurare” FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Se deschide sau nu pasajul Popa Șapcă? Pregătirile pentru deschiderea traficului prin Pasajul Popa Șapcă din Timișoara sunt pe ultima sută de metri. Inițial, municipalitatea a dorit să deschidă patru din cele șase benzi fără presă, primarul Nicolae Robu anunțând doar că astăzi va avea loc un eveniment important. Cu 20 de minute înainte de ora 15.00, reprezentanții municipalității au invitat mass-media locale la deschiderea traficului pe cele patru benzi, asta în condițiile în care stratul final de asfalt nu este turnat, pasajul are de fat șase benzi și lucrarea nu a fost recepționată. Invitația primăriei vine după ce informația deschiderii pasajului a ajuns în presa locală.

„La Popa Şapcă lucrările avansează în grafic, chiar dacă vremea nu a fost foarte prielnică, s-a putut lucra. O să merg pe şantier. Luni seara când am trecut pe acolo, nu am putut să îmi dau seama dacă era turnat betonul pe peretele de vizavi de penitenciar sau era doar cofrat. Era vorba că sâmbătă sau luni se şi toarnă betonul şi cu asta sunt gata ambele ziduri ale pasajului şi se poate trece la asfaltare din zid în zid respectiv se poate lucra la trotuare. Nu vom turna şi stratul final de asfalt, probabil pentru că vremea anunţată nu va fi propice pentru aşa ceva. Dacă nu se confirmă prognozele, atunci sigur că se va face şi asfaltarea finală. Pe strada Demetriade se lucrează încă la staţia de pompare şi se astupă tot ce s-a făcut în subteran, mai ales pentru postarea acelor rezervoare imense care pompează apa, pe de altă parte, pentru montarea noilor reţele de utilităţi şi de apă-canal, colectarea apelor fluviale şi reţelele de termoficare au fost înlocuite în această zonă. Deci ceea ce ne-am dorit ca în decembrie să putem da în folosinţă pe patru benzi acest ansamblu, strada Popa Şapcă, pasajul propriu-zis, bulevardul Antenei, noul sens giratoriu de la Galeria 1 şi asta se va întâmpla, este foarte fezabil, nu văd niciun motiv să nu se întâmple. Cele două benzi pe lângă cele două din fluxul principal din subpasaj nu îşi vor dovedi utilitatea până când nu dăm drumul şi la strada Demetriade. Ele vor fi folosite, cum am explicat în repetare rânduri, pentru viraje spre stânga şi dreapta de pe strada Popa Şapcă”, a explicat edilul Nicolae Robu acum aproape o săptămână.

UPDATE Primarul Robu a dat ultimele indicații despre înlăturarea balizelor care delimitau benzile de circulație, dar până la urmă a pus chiar el mâna pentru a le îndepărta. Edilul-șef a explicat că nu este vorba de fapt de o inaugurare, doar se dau în folosință benzile. În acest moment se circulă pe patru benzi pe sub pasaj, marcate temporar cu galben, până în aprilie 2018, când va avea loc inaugurarea propriu-zisă, după ce se va turna asfalt și vor fi date în folosință și benzile laterale spre strada Demetriade.

Foto: Virgil Simonescu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.