Primarul Robu, adeverință în fals că fostul secretar se ocupa de creanțe...

Primarul Robu, adeverință în fals că fostul secretar se ocupa de creanțe fiscale. Cum a fentat șefa de la Resurse Umane ca să obțină bani în plus VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Noi dezvăluiri au fost făcute în această seară la PRESSALERT LIVE, în urma ultimului raport al Curții de Conturi cu privire la activitatea din Primăria Timișoara. Nu doar că o serie de angajați au beneficiat de stimulente în mod ilegal, însă și mai grav este că ele au fost acordate în baza unor adeverințe emise ilegal, inclusiv de Nicolae Robu.

Potrivit raportului Curții de Conturi „au fost eliberate adeverințe personalului din aparatul propriu, atât în perioada fostului ordonator de credite aflat în funcție până în luna iunie 2012 (n.r. – Gheorghe Ciuhandu), cât și de către actualul ordonator de credite (n.r. – Nicolae Robu), din care rezultă că în exercitarea atribuțiilor postului, toți angajații au administrat creanțe fiscale în condițiile în care amândoi erau în cunoștință de cauză a faptului că nu beneficiază de stimulente decât personalul care administrează creanțe fiscale, cunoscând și care sunt acelea”. Potrivit raportului, primarul Robu i-a semnat fostului secretar Ioan Cojocari, care se afla în proces cu primăria, un document care spune că se ocupă de administrarea creanțelor fiscale, deși în fișa postului nu exista așa ceva.

Folosindu-se de acel document, Ioan Cojocari, care ar fi trebuit să vegheze asupra legalității, nu de recuperarea banilor din funcția de secretar, a câștigat în instanță sporul.


Auditorii Curții de Conturi au afirmat că prin documentul semnat de primarul Robu instanța a fost indusă în eroare, iar Cojocari a câștigat procesul. „Este opinia controlorilor din cadrul Curții de Conturi, care urmează a fi validată sau nu. Ca specialist, absolvent de studii juridice, nu pot să emit opinii în necunoștință de cauză. Dacă se dovedește că adeverința a fost emisă în fals, urmează o sesizare către organele judiciare competente, o anchetă, o urmărire penală”, a menționat Sergiu Stănilă, decanul Baroului Timiș, invitat la PRESSALERT LIVE.

Conform raportului Curții de Conturi, abaterea a fost recunoscută în timpul auditului de Nicolae Robu, care a specificat printr-o notă: „fiind informat că PMT a pierdut în instanță mai multe litigii cu Curtea de Conturi cu privire la efectuarea unor plăți salariale către anumi angajați – sporuri de administrare creanțe fiscale, etc. – dispun sistarea imediată a acestora și luarea măsurilor ce derivă din sentințele respective”. Astfel, după trei ani, Nicolae Robu a recunoscut ilegalitatea acordării sporurilor.

Tot în urma raportului Curții de Conturi s-a constatat faptul că șefa Serviciului de Resurse Umane, Rodica Aurelian, a fost pontată în același timp și pentru activitatea din Primăria Timișoara, dar și pentru activitatea de formator în cadrul SC Formatica SRL. Altfel spus, în același timp, Rodica Aurelian a lucrat atât ca funcționar public, în primărie, dar a fost plecată și la București sau în alte stațiuni de pe litoral.

Potrivit celor constatate de Curtea de Conturi, Rodica Aurelian a desfășurat activitatea de formator la programele de formare profesională în Mamaia, Venus, Predeal și Băile Felix, în lunile august și septembrie 2016, respectiv iulie și septembrie 2015, dar și în prima zi din luna iunie 2015, timp în care, potrivit statelor de plată întocmite de Primăria Timișoara, a fost remunerată, chiar dacă efectiv nu a lucrat.

„Este un motiv suplimentar pentru a fi contestat raportul de cei direct interesați. Aceste procese nu sunt unele scurte, o discuție cu toate datele și cărțile pe masă ar fi mult mai utilă la momentul în care avem ceva definitiv”, a declarat Sergiu Stănilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.