Primarul Robu, despre stadiul lucrărilor la pasajul Popa Șapcă. De ce depinde...

Primarul Robu, despre stadiul lucrărilor la pasajul Popa Șapcă. De ce depinde finalizarea lucrărilor

0
DISTRIBUIȚI

Pregătirile pentru deschiderea Pasajului Popa Şapcă sunt pe ultima sută de metri. Asta susţine primarul Timişoarei, Nicolae Robu, care spune că lucrările sunt în grafic şi că în curând traficul prin zona centrală a Timişoarei va deveni şi mai lejer. Şoferii vor circula pe şase benzi prin subpasajul Popa Şapcă şi pe patru, pe strada omonimă.

„La Popa Şapcă lucrările avansează în grafic, chiar dacă vremea nu a fost foarte prielnică, s-a putut lucra. O să merg pe şantier.


Luni seara când am trecut pe acolo, nu am putut să îmi dau seama dacă era turnat betonul pe peretele de vizavi de penitenciar sau era doar cofrat. Era vorba că sâmbătă sau luni se şi toarnă betonul şi cu asta sunt gata ambele ziduri ale pasajului şi se poate trece la asfaltare din zid în zid respectiv se poate lucra la trotuare. Nu vom turna şi stratul final de asfalt, probabil pentru că vremea anunţată nu va fi propice pentru aşa ceva. Dacă nu se confirmă prognozele, atunci sigur că se va face şi asfaltarea finală.

Pe strada Demetriade se lucrează încă la staţia de pompare şi se astupă tot ce s-a făcut în subteran, mai ales pentru postarea acelor rezervoare imense care pompează apa, pe de altă parte, pentru montarea noilor reţele de utilităţi şi de apă-canal, colectarea apelor fluviale şi reţelele de termoficare au fost înlocuite în această zonă. Deci ceea ce ne-am dorit ca în decembrie să putem da în folosinţă pe patru benzi acest ansamblu, strada Popa Şapcă, pasajul propriu-zis, bulevardul Antenei, noul sens giratoriu de la Galeria 1 şi asta se va întâmpla, este foarte fezabil, nu văd niciun motiv să nu se întâmple. Cele două benzi pe lângă cele două din fluxul principal din subpasaj nu îşi vor dovedi utilitatea până când nu dăm drumul şi la strada Demetriade. Ele vor fi folosite, cum am explicat în repetare rânduri, pentru viraje spre stânga şi dreapta de pe strada Popa Şapcă”, a explicat edilul Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.