Primarul Robu explică utilitatea mini-trotuarului de la Pasajul Jiul

Primarul Robu explică utilitatea mini-trotuarului de la Pasajul Jiul

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a explicat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că trotuarul dinspre gară de la Pasajul Jiul nu poate fi mai lat. Asta, ca răspuns la semnalările din presa locală legate de acel culoar, care este extrem de îngust. Edilul spune că cei care comentează în legătură cu situația sunt răutăcioși.

„Am văzut că a apărut iarăși un cor vizavi de Pasajul Jiul. Eu nu am nicio treabă cu corurile astea, în cazul meu contează un singur cor: corul timișorenilor mulți.


(…) Partea dinspre gară nu a avut trotuar și nu este prevăzută cu trotuar și pistă de biciclete de uz comun. Pentru că s-a păstrat peretele principal al culeei vechi, altminteri costurile ar fi fost mult mai ridicate, spune proiectantul, și s-a avut în vedere următorul lucru, dar vedeți, nici eu nu intru în detaliile acestea tehnice de la nivel de proiect. (…) Procedându-se așa, pe partea aceea, a fost prevăzut un trotuar mic de uz tehnic, dar care după părerea mea (…) și nici nu mi-am închipuit că cineva ar vrut să fie folosit restrictiv. După părerea mea, poate fi folosit ca un trotuar obișnuit pentru pietoni. Pista de biciclete și trotuar sunt pe partea cealaltă, prin culeea nouă, unde lățimea este de trei metri și pe acea porțiune este și trotuar, și pistă de biciclete. (…) Este avut în vedere să se facă reabilitarea pasajului pietonal dintre Jiul, cel pe care l-am pus în uz doar cu o cosmetizare. Se va face o reabilitare și va fi pe acolo o pistă de biciclete ca lumea și trotuar pentru pietoni ca lumea”, a declarat Nicolae Robu astăzi. Practic, în zonă vor exista piste de biciclete în ambele sensuri, însă acestea vor fi amplasate pe o singură parte de drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.