”Ultralegalistul” Robu, obligat de justiție să plătească amenzi pentru emiterea ilegală a...

”Ultralegalistul” Robu, obligat de justiție să plătească amenzi pentru emiterea ilegală a unor autorizații de construire. Ce probleme grave au constatat inspectorii ISC

0
DISTRIBUIȚI

Ilegalitățile comise de Primăria Timișoara în emiterea autorizațiilor de construire nu sunt o excepție, cum a fost cazul porțiilor de la intrarea în oraș, una dintre ele prăbușindu-se și ucigând un student de 24 de ani, ci mai degrabă o regulă. Tribunalul Timiș a dat, în ultima perioadă, două sentințe definitive prin care primarul Nicolae Robu a pierdut procesele intentate pentru a scăpă de amenzile primite de la Inspectoratul de Stat în Construcții pentru încălcări ale legii.

Una dintre amenzi a fost primită de Robu după ce a semnat autorizația de construire pentru un ansamblu de locuințe colective pe strada Cosminului din Timișoara, inspectorii constatând că documentul  a fost emis fără a fi respectate cele aprobate prin PUZ de către consiliul local – suprafața de spațiu verde mai mică, nerespectarea regimului de înălțime, clădirea având un etaj în plus, și aprobarea a două accese auto prin autorizație.

O altă amendă a fost dată pentru restaurantul de la intrarea Muzeului Satului care apare în autorizație ca și construcție provizorie.


În acest caz s-a constatat că firma care a solicitat și primit autorizația de la Primărie a depășit limita de proprietate și nu a prezentat niciun document din care să reiese faptul că ar avea vreun drept de a construi pe terenul respectiv clădirea din lemn. De asemenea, inspectorul ISC a constatat lipsa documentației care a stat la baza emiterii autorizației. Nicolae Robu a primit, în cele două cazuri, amenzi de 10.000 lei, pe care trebuie, acum, să le plătească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.