Primarul Robu, reacție arogantă pe tema fântanii muzicale din parcul Botanic. Ce...

Primarul Robu, reacție arogantă pe tema fântanii muzicale din parcul Botanic. Ce spune despre costul investiției

1
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei Nicolae Robu susține că va merge înainte cu proiectul fântânii muzicale care ar urma să fie amplasată în parcul Botanic, indiferent de ce spun „tot felul de cârtitori”. Edilul-șef a declarat, pentru PRESSALERT.ro, că nu este încă stabilit costul final al acestei investiții. Asta, în condițiile în care există o „notă conceptuală”, semnată de Robu, în care se precizează că totul va ajunge la patru milioane de euro, document prezentat de Svetlana Petrovici în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din 23 noiembrie.

„Cine v-a spus cât costă? Se știe cât costă atunci când e finalizată licitația. V-am explicat care e procedura. Mai întâi se face o temă de proiectare în care se face o estimare neriguroasă, a prețului și a ceea ce se face.


Se dau atâtea detalii câte pot fi date. Apoi vine studiul de fezabilitate și proiectul tehnic. Studiul de fezabilitate face și el o estimare, dar deja una mult mai aproape de adevăr, estimare care reprezintă valoarea plafon la licitațe. Și după ce se licitează se află cât costă. Acum este total fără sens să vorbim despre cât costă. Când se va termina studiul de fezabilitate vom ști cât este prețul plafon. Oricum, tot felul de cârtitori, îmi și pare rău că mi-am pierdut vremea să stau de vorbă cu unii din cei pe care îi văd așa. Eu am crezut că sunt recuperabili, că sunt oameni constructivi și că au avut o inhibiție. I-am invitat la discuții și pierzi vremea cu ei, pur și simplu. Ei nu vor decât să se bage în seamă. Nu se scrie despre ei decât dacă spun ceva la adresa mea și atunci în fiecare săptămână ies și spun ceva despre Robu. Așa fac și acești cârtitori, că nu sunt în stare să vină să spună ia uitați-vă ce proiect frumos am făcut eu pentru Municipiul Arad sau ce proiect frumos am făcut eu pentru Municipiul Timișoara. Nu vin cu așa ceva, ei vin tot timpul să obstrucționeze, câinii latră, caravana trece. Iată că vă spun încă o dată abordarea mea”.

Documentul unde apare suma de 15.400.00 lei+TVA pe care primăria vrea să o dea pe fântâna cântătoare este o „notă conceptuală, după cum a fost numită, aprobată de Nicolae Robu, cu număr de înregistrare, cu număr de identificare. O fântână care costă 4 milioane de euro și care va funcționa un sezon din patru. Dimensiunile sunt de 1.800 de metri pătrați, în condițiile în care un bazin olimpic are aproximativ 1.500 de metri pătrați. O fântână secată trei anotimpuri din patru”, a dezvăluit Svetlana Petrovici. Din suma totală, cheltuielile cu construcții pentru construcții și instalații reprezintă aproximativ 6,4 milioane lei, iar pentru cheltuielile cu echipamentele aproximativ 9 milioane lei, la care se pot adăuga cheltuieli neprevăzute de încă 10% din valoarea totală.

1 COMENTARIU

  1. In Germania, intr-un oras de aprox. de marimea Lugojului, o noua sala de sport pentru toate scolile din oras, costa 7.000.000 de euro. La Timisoara unde mina de lucru e in mod normal mai ieftina decit in Germania, o fintina (fie ea chiar si muzicala) costa 4.000.000 de euro. Se lucreaza cu firme si forte din vest ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.