Proiectul cultural Nuit en Blanc a ajuns la cea de-a treia ediţie...

Proiectul cultural Nuit en Blanc a ajuns la cea de-a treia ediţie FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-311635501">

Într-o clădire istorică situată în zona Pieței Unirii, echipa Sfera Timişoarei a deschis porțile către proiectul cultural Nuit en Blanc, ediția a III-a, care are ca scop organizarea unor evenimente culturale inedite cu ajutorul cărora sunt puse în valoare spaţii cu importanţă istorică şi patrimonială din Timişoara.

Timișoara este cel mai bogat oraș din Romania în această privință, cu peste 14.000 de cladiri și monumente istorice. Nuit en Blanc 2017 a însemnat multe evenimente in diverse cladiri istorice și o serie de momente artistice, arte vizuale, muzică, dans, proiecție film și expoziție de fotografie.

Vineri, în deschiderea proiectului, a fost organizat și un tur de arhitectură cu peste 100 de elevi, care au descoperit diverse cladiri istorice nu doar din exterior, ci și din interior. Lansarea proiectului a cuprins și vernisajul „Timișoara în culori”, audiție de pian şi o degustare de vin găzduite de Enoteca de Savoya, iar sâmbătă a avut loc o seară specială cu tematică alba.

Atmosfera franţuzească a fost completată de un tur al casei, o expoziție de fotografie semnată de echipa Prin Banat, iar momentul serii a fost muzica live, jazz interpretat de doi muzicieni de excepție Alina Giurgiu – Jais la voce și Ionuț Dorbobanțu la chitară. La etaj a avut loc expoziția și proiectia unui studiu de arhitectură, „Patrimoniul – plusuri si minusuri”, realizat de partenerii proiectului, echipa Altfel Studio.

„Duminică, în încheierea proiectului vă puteți bucura de un moment de dans cu Tango Timișoara, proiecţia unui film şi alte surprize oferite de artişti locali, începând cu ora 18.00 la D’arc. Accesul este gratuit duminică la proiecția de film, realizată în parteneriat cu Institutul Cultural Francez. Peste 200 de persoane au participat la evenimentele derulate în acest weekend alb“, ne-au declarat organizatorii evenimentului.

Sfera Timișoarei continuă cu proiecte culturale și educaționale până la finele anului urmează expozitia Art Therapy și din 4 decembrie vor lansa apelul Numai Fapte Bune

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.