Proiectul de schimbare a regulamentului CLT, retras de liberali după un scandal...

Proiectul de schimbare a regulamentului CLT, retras de liberali după un scandal monstru. Cele mai savuroase replici

0
DISTRIBUIȚI

Discuții de zeci de minute în plenul Consiliului Local Timișoara pe tema modificării Regulamentului de de funcționare al CLT.

Exceptând aleșii locali din PNL Timiș, toți consilierii PSD, alesul ALDE Ilare Bordeașu și consilierul independent Adrian Orza și-au exprimat nemulțumirea față de propunerile făcute de consilierul PNL Grigore Grigoroiu. Pe scurt, aleșii locali ar urma să aibă voie să ia cuvântul doar trei minute, iar obligativitatea întrunirilor comisiilor înainte de plen dispare, libertățile aleșilor de a lua decizii fiind limitate.

„Am aflat ieri din presă că eficiența este principalul motiv, dar nu poți să opui eficiența democrației. E greșit. Și mă duc puțin cu psihanaliza mai departe și vreau să îl întreb pe domnul Grigoroiu dacă la vârsta de șapte ani când a fost Revoluția adormea în dormitor și avea în fața ochilor o statueta cu cele trei maimuțe înțelepte, pentru că cele trei amendamente se referă strict la cele trei maimuțe în sine. Să nu vedem de câte ori se introduce în plen o hotărâre deja votată și să nu auzim nimic la aceste ședințe publice. Vă rog să reflectați la aceste argumente, pentru că oricât de răi am fi, suntem cea mai bună soluție.


PSD a propus mai multe amendamente și vă rog să fim responsabili, pentru că nimeni nu vrea răul, pentru că orice acțiune este pozitivă. Dar eu nu pot fi de acord cu aceste modificări, sunt violentat”, a spus consilierul PSD Ion Ardeal Ieremia.

Primarul Nicolae Robu a explicat că „am cerut această schimbare a regulamentului pentru că are prevederi care ne împiedică să funcționăm eficient. Sunt unii dintre dumneavoastră care mi-au spus că eu aș vota, că pe fond sunt de acord cu proiectul de hotărâre, că proiectul nu este pentru Robu, este pentru Timișoara, dar nu pot vota că aș contrazice regulamentul care spune că bla bla. Modificările pe care le-am cerut sunt ca să ne permită să funcționăm mai bine, evident respectând prevederile legii”.

Consilierul PSD Garbiela Popovici, cea care conducea ședința de plen l-a atenționat pe primarul Nicolae Robu că „este regulamentul de funcționare al consiliului local, dumnevoastră sunteți primar. Nu puteți cere să se modifice regulamentul de funționare a CLT”. Primarul Robu a replicat imediat că „e dreptul meu legitim să cer și e dreptul consiliului să aprobe sau să nu aprobe. Dar puteți să mă lăsați să vorbesc că am acceptat să fie cinci vorbitori înaintea mea deși m-am anunțat primul la cuvânt”. Consilierul PNL Simion Moșiu a atenționat că majoritatea problemelor pe care le-au avut consilierii locali au fost din cauza întârzierilor aparatului primăriei.

Fostul viceprimar Adrian Orza, care l-a numit pe Grogoroiu „patefonul primarului” a atenționat că regulamentul nu poate fi modificat sfidând obligația de a păstra trasparența și blocând accesul consilierilor la informații. Deși consilierii PSD și Adrian Orza au cerut ca proiectul să fie retras de pe ordinea de zi, primarul Robu a refuzat. După o pauză de zece minute, consilierul Grigore Grigoroiu a retras proiectul de pe ordinea de zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.