Protestatarii #rezist, din nou în stradă la Timişoara. Ce nemulţumiri au UPDATE...

Protestatarii #rezist, din nou în stradă la Timişoara. Ce nemulţumiri au UPDATE 2 Manifestanții au pornit in marș FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Protestatarii #rezist vor ieşi din nou în stradă, la Timişoara, în această seara. Adunarea se va da de la ora 19.00, când în Piaţa Victoriei sunt aşteptaţi mii de timişoreni. Duminica trecută, aproximativ 3.000 de oameni şi-au exprimat dezacordul în stradă faţă de intenţia guvernului PSD de a modifica Legile Justiţiei.

„1. Proiectul de modificare a Legilor Justiției a ajuns deja în Parlament și urmează să fie supus dezbaterii și votului în plen. Inspecția Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiției. Numirea procurorilor-șef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România și cetățenii ei. Ne putem lua adio de la o justiție independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la Magistrați la Președinte și Comisia Europeană, cu toții s-au poziționat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acționeze și să nu legitimeze încercarea corupților de a controla Justiția. 2. Luni, Senatorii jurişti au dat luni un raport negativ unui proiect de lege care-i împiedică pe cei condamnaţi penal să ocupe funcţia de preşedinte al ţării. Urmeaza votul în Senat. Asta înseamnă că un borfaş, condamnat penal, poate decide soarta romanilor şi îi va reprezenta pe aceştia.” 600.000 pentru Rezistenţa şi Corupția ucide”, transmiteau organizatorii.

Vom reveni cu detalii de la locul protestului.

UPDAȚE Puțin după ora 19.00, în Piața Operei se aflau aproximativ 500 de manifestanți.

UPDATE 2 Spre ora 20.00 numărul protestatarilor a depășit 2.000, mulțimea scandând „Demisia!”, „Jos Dragnea!”, „Jos Tariceanu!”, „Jos Dorneanu!”, „PSD, ciuma roșie!” sau „Nu vrem sa fim conduși de hoți!”.


Manifestanții au pornit în marș prin centrul orașului, pe un traseu care cuprinde sediul DNA si Judecătoria Timiș.

UPDATE 3 Manifestanții se întorc în Piața Operei, numărul participanților depășind acum 3.000.

UPDATE 4 puțin după ora 21.00, protestul s-a destrămat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.