ASU Politehnica se revede cu Ripensia, în B, pe ”înghesuitul” ”Ciarda Roșie”....

ASU Politehnica se revede cu Ripensia, în B, pe ”înghesuitul” ”Ciarda Roșie”. Bogdan Andone: ”Uneori trebuie să sacrifici interesul propriu pentru suporteri”

0
DISTRIBUIȚI
”Peluza” oaspete la precedentul derby

Derby-ul Timișoarei din Liga a II-a, dintre Ripensia și ASU Politehnica, se dispută sâmbătă pe micuța arenă din cartierul Ciarda Roșie. Pe lângă capacitatea redusă a stadionului partida nu e nici televizată, în ciuda faptului că duelurile dintre cele două s-au bucurat de un interes mare în ligile inferioare. Carol Taub și compania și-ar fi dorit ca partida să se dispute pe ”Dan Păltinișanu”, acolo unde au cea mai plăcută amintire dintr-un duel cu roș-galbenii.

”E un meci important pentru noi. E important să avem continuitate în evoluții și rezultate. Îmi doresc ca sâmbătă să facem un meci bun și să câștigăm cele trei puncte”, a declarat Bogdan Andone, tehnicianul lui ASU Poli.

Până acum în meciurile oficiale cele două concitadine s-au întâlnit de patru ori. De trei ori au triumfat alb-violeții, dintre care o victorie a fost realizată în Cupa României, competiție în care a survenit și singurul succes al lui ”Ripi”, în ultimul duel direct, cel din primăvara lui 2015.

În ciuda unui interes mai mare manifestat de obicei la astfel de jocuri locale, partida se va juca pe micuța arenă a lui ”Ripi”. Gazdele nu au anunțat deocamdată informații legate de bilete. De obicei acestea costă 10 lei. ”Nu e treaba noastră, noi suntem echipă oaspete. Sincer, eu ca antrenor sau iubitor de fotbal, mi-aș fi dorit să se fi disputat pe stadionul mare.


Fotbalul e pentru spectatori și uneori trebuie să sacrifici interesul propriu pentru suporteri”, a mai spus Andone.

”E o echipă bine organizată, cu doi-trei jucători care fac diferența. Dar, cum am spus, avem filosofia noastră, nu jucăm în funcție de adversar, și dacă facem lucrurile pe care le vom stabili avem șanse mari să câștigăm”, a conchis tehnicianul ”Băieților în ghete” despre adversar. Acesta nu se va putea baza în duelul de sâmbătă pe Adrian Poparadu, suspendat.

Carol Taub: ”Acel 6-2 mi-a rămas în memorie”

Deși s-au întâlnit ultima dată pe când evoluau în ”D”, ambele timișorene și-au păstrat în lot o serie de jucători cu experiența acestor derby-uri. Printre aceștia se numără și fundașul Carol Taub, de la ASU Poli.

”E un meci important, trebuie să avem atitudine și să câștigăm cele trei puncte. E benefic pentru fotbalul din Timișoara. Sunt două echipe cu tradiție, după trei ani ne întâlnim din nou în liga secundă. Nu m-am gândit niciodată că ne vom reîntâlni aici. Ne vedeam de parcursul nostru spre eșaloanele superioare. Mi-aș fi dorit să jucăm pe Dan Păltinișanu, venea și mai multă lume pe stadion, era o atmosferă mai frumoasă față de stadionul din Ciarda Roșie. Care e mult mai mic… Acel 6-2 mi-a rămas în memorie și mi se pare cel mai frumos moment în duelurile cu Ripensia. Și ei își doresc să câștige. Suntem prieteni unii dintre noi dar cu ei nu am discutat despre jocul de sâmbătă”, a specificat Taub.

”Pentru mine e primul derby timișorean. Mă bucur că am ocazia să fac parte din acest meci. Știu că e un derby, nu ai nevoie de o motivație în plus. Suntem hotărâți să luăm cele trei puncte. Cu siguranță altfel ar fi arătat meciul pe Dan Păltinișanu. Nu vrem să ne încărcăm cu lucruri negative. Vrem să continuăm forma bună din ultimele partide”, a spus și Cornel Predescu, aflat la primul derby Ripensia – ASU Poli.

Susținătorii lui ASU Poli au rezervată pentru acest meci mini-tribuna construită recent la peluza dinspre stradă a micuței arene, în timp ce majoritatea ultrașilor vor lua loc pe celebrul dâmb din partea opusă.

Partida Ripensia Timișoara – ASU Politehnica Timișoara se dispută sâmbătă, de la ora 11.00, în etapa a XVIII-a din Liga a II-a, pe Arena ”Ciarda Roșie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.