Ripensia Timișoara, aproape de o înțelegere cu un nou antrenor: ”Am avut...

Ripensia Timișoara, aproape de o înțelegere cu un nou antrenor: ”Am avut o discuție, va mai urma una”. Care sunt principalele variante ale roș-galbenilor pentru banca tehnică

0
DISTRIBUIȚI
Paul Codrea, tentat să antreneze în B

FC Ripensia e aproape de găsirea unei soluții pentru postul de antrenor principal, rămas liber după demisia lui Remus Steop. Conducerea roș-galbenilor va opta pentru un tehnician timișorean iar favorit la ocuparea postului în acest moment pare să fie Paul Codrea. Cel care o pregătește în acest sezon pe ACS Ghiroda în Liga a III-a a confirmat pentru PRESSALERT.ro discuțiile avute deja cu divizionara secundă.

Timișorenii din Ciarda Roșie au ajuns la un număr îngrijorător de jocuri consecutive fără succes în B: 11. După o serie de patru remize la revenirea lui Radu Suciu, ca ”interimar”, pe bancă, nou promovata pare din nou blocată. Din rațiuni financiare ”Ripi” va alege tot un tehnician local. Printre variantele luate în calcul de conducerea clubului se află Aurel Șunda, Valentin Velcea și Paul Codrea.

”A fost o discuție și urmează să mai discutăm.


Nu știu ce variante mai au ei… Sigur, e tentant, orice provocare profesională, dar eu mă simt foarte bine la Ghiroda, trebuie să vedem. Eu trebuie să vorbesc cu oamenii de la Ghiroda, dacă găsesc înțelegere la ei. Sunt sub contract cu ei. Sunt mai multe de pus la punct”, a declarat Paul Codrea pentru Pressalert.ro.

Codrea (36 de ani) și-a început cariera de antrenor chiar pe banca rivalei din oraș a ripensiștilor, ASU Poli, formație antrenată în Liga a V-a și a IV-a. Ca tehnician al alb-violeților a eliminat-o pe Ripensia din Cupa României, faza județeană. ”Nu știi niciodată unde te duce viața de antrenor…”, a conchis fostul mijlocaș al Sienei. Acesta cunoaște bine situația Ripensiei din acest sezon. ”Era normal ca nou promovată să începi bine și să pierzi apoi din turație. Doar o echipă foarte bine dotată financiar, precum Hermannstadt, ca să poți să-ți faci un lot bun, poate duce lupta… Cred că subțirimea lotului și-a spus cuvântul, probabil și accidentările, suspendările, iar când intri într-o pasă neagră e foarte greu să ieși”, a conchis Paul Codrea.

În primul sezon de Liga a III-a, ACS Ghiroda, formația actuală a lui Codrea, ocupă locul 9 în clasament. ”Am rămas pe finalul turului cu tineri, am avut cinci-șase juniori titulari, dar s-au descurcat bine. Am luat o decizie mai drastică, despărțindu-ne de acei jucători cu experiență”, a specificat Codrea cu referire la plecările lui Naidin, Budur și Pătrașcu. Ghiroda va sta în ultima etapă a turului în C, așa că elevii lui Paul Codrea au intrat deja în vacanță.

Ripensia ocupă locul 11 în B, cu 21 de puncte, și va juca sâmbătă pe terenul Forestei Suceava, în etapa a XX-a, prima a returului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.