Robu cere din nou bani de la Compania Națională de Investiții pentru...

Robu cere din nou bani de la Compania Națională de Investiții pentru polivalenta de 16.000 de locuri. Noua locație propusă FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, face o nouă încercare de a atrage finanțare de la Compania Națională de Investiții pentru o sală polivalentă de 16.000 de locuri, care ar urma să se construiască la Timișoara. „Astăzi am transmis la CNI un nou demers, de data aceasta cu parcele de teren libere de sarcini și cu dimensiuni și forme la care chiar nu se mai pot aduce obiecții. Rămân cu convingerea că și locația pe care noi am indicat-o inițial unde am nominalizat cele șapte parcele (n.r – în vecinătatea Stadionului Dan Păltinișanu) este o locație bună. Unele dintre parcele aveau anumite sarcini care evident că în timp vor dispărea. Dar am fi putut foarte bine demara studiul de fezabilitate pe acea locație, după cum mi-au spus arhitecții cu care am colaborat. (…) Ce motive ar putea fi să nu se facă aici sala polivalentă? Calea Torontalului se ramifică pe patru benzi și se ajunge ușor aici. Doar ultima porțiune ar fi aglomerată în cazul unor evenimente. Nici nu se poate face comparație cu comuna Giroc”, a declarat Robu astăzi.

În vara acestui an, primarul Nicolae Robu anunța că primăria dispune de aproape 100 de hectare de teren pe Calea Torontalului.


„Noi avem și alte variante, nu numai acel campus „Dan Păltinișanu”. Timișoara poate dezvolta, spre exemplu, și un campus sportiv în partea de nord a orașului. Cel din sud este cum este și va putea fi modernizat, va putea fi extins, că avem acolo foarte mult teren. Sunt șapte parcele unde se mai pot face foarte multe lucruri. Avem 93 de hectare pe Calea Torontalului, acolo unde, la un moment dat, s-a avut în vedere să se facă parc tehnologic, spital regional, de ce nu am face acolo un ansamblu nou stadion, o nouă sală polivalentă, după modelul de la Cluj? (…) Acolo va trebui să introducem în curând mijloc de transport în comun. Terenul este spre Aeroportul Cioca, nu are legătură cu terenul aeroportului. În anumite condiții, aeroportul ar putea să-și continue funcționarea. S-a făcut o perdea, am plantat copaci acolo, de acolo începând spre Aeroportul Cioca și mergând până departe este terenul primăriei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.