Roma – Lazio şi Napoli – Milan, două noi derby-uri în etapa...

Roma – Lazio şi Napoli – Milan, două noi derby-uri în etapa viitoare din Serie A

0
DISTRIBUIȚI

După o săptămână de pauză, timp în care reprezentativele naţionale intră în prim-plan în fotbal, Serie A revine cu o etapă incendiară. Campionatul Italiei este una dintre cele mai apreciate competiţii de către suporterii români, pe lângă fotbalul românesc. Lupta la vârful clasamentului este acerbă, iar fotbalul din Serie A este cunoscut pentru nivelul ridicat de spectacol, chiar dacă în mod „tradiţional” se pune accentul mai mult pe defensivă decât pe ofensivă şi adesea se consemnează mai puţine goluri decât şi-ar dori fanii.

Două derby-uri în aceeaşi seară

În etapa cu numărul 13 sunt programate pe data de 18 noiembrie două derby-uri foarte relevante în lupta pentru titlu în Serie A: este vorba despre AS Roma – Lazio şi Napoli – AC Milan. Pasionaţii de pariuri online vor avea cu siguranţă o mulţime de opţiuni la agenţii precum Netbet pariuri sportive.

În prezent, Napoli este lider în clasament (32 de puncte), echipa fiind urmată de Juventus (31 de puncte), Inter (30 de puncte), Lazio (28 de puncte) şi Roma (27 de puncte). AC Milan este departe de vârful clasamentului, ocupând locul 7, cu doar 19 puncte, mai puţine chiar decât Sampdoria (23 de puncte). Totuşi, este de aşteptat ca milanezii să nu cedeze uşor în meciul cu liderul Napoli, mai ales că au nevoie de puncte, dar şi de credit pentru a-şi onora blazonul şi a-şi linişti suporterii.

Roma – Lazio, derby-ul din capitala Italiei

Deşi ocupă locurile 4 şi respectiv 5, Lazio şi AS Roma au câte un meci mai puţin disputat decât echipele de pe primele 3 locuri în clasament, aşadar se poate spune că rămân cu foarte mari şanse în lupta pentru titlu.


Ultimele întâlniri consemnate între cele două formaţii au fost pe 1 martie şi 4 aprilie, în Cupa Italiei. Atunci, Lazio a câştigat prima partidă cu scorul de 2-0, iar AS Roma a obţinut victoria în meciul secund, rezultat final 3-2. Per total, Lazio a câştigat aşadar acea semifinală în dublă manşă, ajungând să joace finala (pierdută în faţa celor de la Juventus, torinezii impunându-se cu 2-0).

Lazio, perioadă foarte bună

Lazio a obţinut victorie după victorie în toate competiţiile în această toamnă. În Serie A, a câştigat meciurile disputate în ultima perioadă cu Benevento, Bologna, Cagliari, Sassuolo, Verona şi chiar Juventus (o revanşă pentru acea finală de Cupa Italiei, în Serie A echipa din Roma câştigând la Torino cu 2-1). În Europa League, de asemenea victoriile au fost pe linie: cu Nice (3-1 şi 1-0), cu Vitesse în deplasare (3-2) şi cu Zulte Waregem pe teren propriu (2-0). Ultima înfrângere suferită de Lazio a fost pe data de 20 septembrie, acasă, cu echipa care a devenit lider în Serie A: Napoli.

Roma, de asemenea pe val

Parcursul celor de la AS Roma este destul de asemănător în această toamnă cu cel al rivalei Lazio. Astfel, în Serie A, Roma a trecut de o mulţime de echipe mai mici (Bologna, Crotone, Torino), ba chiar şi de AC Milan (2-0 la Milano), însă a pierdut pe teren propriu în faţa celor de la Napoli, scor 1-0, pe data de 14 octombrie. În Liga Campionilor, AS Roma a impresionat recent în victoria cu Chelsea din capitala Italiei, scor 3-0. În partida tur, la Londra, scorul fusese 3-3. Italienii au terminat la egalitate cu Atletico Madrid la Roma (0-0) şi au câştigat în deplasare la Quarabag (2-1).

Napoli, echipa momentului în Italia

Cu victorii de prestigiu în faţa celor mai dificili adversari, se poate spune că Napoli este echipa momentului în Serie A. Totuşi, poziţia sa de lider în clasament este destul de fragilă, căci avansul faţă de restul plutonului este minim, deci orice pas greşit poate fi periculos. O astfel de eroare s-a consemnat de fapt chiar în ultima etapă, când Napoli a ratat victoria la Chievo şi a plecat cu un singur punct, scor 0-0. Anterior, Napoli a trecut de Sassuolo, Genoa, Roma, Cagliari, Lazio şi Benevento şi a terminat la egalitate în derby-ul cu Inter Milano, finalizat tot fără goluri, ca şi partida cu Chievo. În UEFA Champions League, Napoli nu a impresionat, căci a învins doar pe Feyenoord (3-1) şi a pierdut cu Şahtior Donetk (1-2) şi de două ori cu Manchester City (1-2 în Anglia, 2-4 în Italia).