Roxana Iliescu: „Am conștiința împăcată, nu am niciun interes asupra locației pentru...

Roxana Iliescu: „Am conștiința împăcată, nu am niciun interes asupra locației pentru centrul de colectare a legumelor și fructelor”. De unde a venit ideea proiectului VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Proiectul pilot pentru construcția primului centru de colectare a legumelor și fructelor din Timiș a fost blocat în ședința de luni a Consiliului Județean Timiș, după ce reprezentanții PNL nu și-au acordat votul favorabil pentru proiectul ce necesită două treimi pentru a face un nou pas spre concretizare. Construcția unor astfel de locații care să vină în sprijinul micului agricultor reprezintă una dintre promisiunile electorale ale PMP (Partidul Mișcarea Populară), iar primul astfel de centru urma să fie construit în localitatea Tomnatic.

Mărul discordiei a fost locația, liberalii dorind ca acesta să fie construit în Lovrin, acolo unde primar este liberalul Vasile Graur, în vreme ce în Tomnatic edil este un reprezentant PSD, Stoian Vasiu. Vicepreședintele CJ Timiș, Roxana Iliescu, prezentă la emisiunea PRESSALERT LIVE, a povestit cum a decurs ședința de astăzi. „A fost o situație foarte delicată și pe alocuri extrem de amuzantă de la un moment dat. Ultimul punct pe ordinea de zi a fost proiectul pilot de colectare și depozitare legume și fructe din Timiș. Este un proiect al Partidului Mișcarea Populară. Sunt câteva aspecte foarte importante, nu doar că au votat la cinci minute distanță anulând propriul vot, ci au votat împotriva a ceea ce au votat in luna iulie. Bag de seamă că sunt unii colegi care nu știu ce votează efectiv”, a declarat Roxana Iliescu, aflată în studioul HDV.

În premieră, vicepreședintele CJ Timiș a dezvăluit de unde a fost preluată ideea proiectului. „Ideea a venit de la un mic agricultor din Lenauheim, iar la negocierea cu PSD am cerut sprijin pentru proiectele noastre. În iulie, în plenul CJ Timiș, s-a votat nu doar analiza și strategia, cât și realizarea proiectului. Am remarcat că s-a pus în discuție inclusiv locul meu in comisia care a făcut analiza locațiilor. După ce s-a votat analiza, strategia și execuția, la cerearea liberarilor am făcut comisia. Cred că nimeni nu ne poate acuza, atâta din cât PMP nu are vreun primar în Timiș.


Nu am avut vreun interes pentru locație. Când am decis, am conștiința împăcată, am făcut-o în mod corect, precis”, și-a prezentat punctul de vedere Roxana Iliescu.

În urma votului de astăzi, Consiliul Județean Timiș nu va putea finanța amenajarea centrului, deși proiectul a fost bugetat. „Acum, cu banii alocați din buget, când puteam demara investiția, din cauza unor orgolii politice, proiectul este blocat. Dacă era susținut de luna trecută, intram deja în etapa a doua. În prima fază se contractează un studiu de fezabilitate, iar mai apoi intrăm în licitație pentru proiectul tehnic și execuția lucrării respective. Am făcut buget pe 2017, acest buget, investiția, am făcut-o tocmai pentru a o demara în acest an”, și-a spus oful invitata PRESSALERT LIVE.

Liberalii au adus în discuție astăzi o a treia locație, din Lovrin, unde și-ar fi dorit construcția centrului de colectare a legumelor și a fructelor. „În decizia pentru a treia locație, cu care au venit astăzi, nu a mai fost implicată comisia, ci efectiv au fost prezentate documentele”, a menționat Roxana Iliescu. Întrebată dacă mai există șanse ca proiectul să demareze în 2017, vicepreședinta CJ Timiș a fost resemnată, spunând că „nu mai este nicio șansă. Este un proiect blocat. PMP nu a avut în proiect niciun interes politic, ne-am dorit doar realizarea sa. În această perioadă am făcut demersurile ca să demarăm proiectul. Dacă era un vot pentru interesul timișeanului, aveam deja aprobat”.

Astfel că peste 4 milioane de lei stau în buget, fără să poată fi investiți. „Nu a fost o dezbatere pe idei și documente, ci pe impresii. Argumentul a fost că locația x sau y este poziționată mai mult sau mai puțin strategic. Până la urmă, între cele două locații este o distanță relativ neînsemnată față de miza proiectului în sine”, a precizat Roxana Iliescu.

Prin intermediul comentariilor de pe Facebook, Vasile Graur, primarul comunei Lovrin, i-a adresat câteva întrebări Roxanei Iliescu, pe care acuzat-o că aruncă „praf în ochi”. „Proiectul presupune colectare. Înseamnă cel puțin două mașini, dotate corespunzător, cu cameră frigorifică, care să meargă pe traseele prestabilite, să colecteze legumele. Este vorba de mașinile centrului, nu s-ar pune problema ca micul agricultor să consume resurse. Cel puțin în aceeași măsură și ceilalți primari și-au dorit acest proiect pentru comunitate. Când te bați, trebuie să ai și argumente, nu vorbesc de mesaje pe facebook, aruncat de noroi în Roxana Iliescu. Trebuie să ai documente, trebuie să respectăm legea. Lucurile au fost clare pentru toată lumea, am prezentat dovezi în sensul acesta. Mă refer la informarea, hârtia făcută de la consiliul județean cu toate condițiile care trebuie să le îndeplinească condițiile”, a explicat Roxana Iliescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.