Liberali împotriva liberalilor: aleșii județeni ai PNL au votat împotriva proiectului ce...

Liberali împotriva liberalilor: aleșii județeni ai PNL au votat împotriva proiectului ce stabilește locația primului centru de colectare a legumelor și fructelor din Timiș, deși avea un amendament propus de ei

0
DISTRIBUIȚI

Este oficial, Consiliul Județean Timiș nu va putea finanța amenajarea primului centru de colectare legume-fructe în județ până la sfârșitul acestui an, deși proiectul este bugetat.  Consilierii județeni nu au reușit nici astăzi să aprobe locația în care ar urma să se construiască centrul care a născut deja o adevărată luptă între PNL și PSD. Pe masa aleșilor județeni a ajuns un proiect prin care locația de la Tomnatic ar urma să fie preluată de CJ Timiș în patrimoniu. Șeful Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a cerut introducerea unui amendament prin care în proiect să fie inclusă și o locație propusă de liberali la Lovrin. După două ore de certuri, aleșii din partea PNL au votat pro amendamentului, însă împotriva proiectului.

„Am votat amendamentul, pentru că ni se pare normal și este amendamentul pe care l-am propus noi, grupul PNL, la începutul plenului. Am votat amendamentul că suntem de acord cu Lovrinul, însă joaca conducerii era ‘votați amendamentul, intră și Lovrinul, se iau ambele terenuri în discuție, și după aceea se va finanța doar una din locații’, cred că știți deja care.


Am intuit asta. Noi am solicitat reevaluarea de către comisie a locațiilor. Nu se dorește acest lucru. Am solicitat înlocuirea parțială a comisiei, nu se dorește acest lucru. A fost o capcană care s-a dorit a ni se întinde. Noi dorim reevaluarea. Noi suntem de acord cu Lovrinul. Era clar că această capcana era pentru a se lua în administrare terenul de la Lovrin și a se face centrul la Tomnatic”, a explicat liderul de grup al consilierilor județeni ai PNL.

Călin Dobra a declarat că „am acceptat, la insistențele grupului PNL, amplasamentul propus de Primăria Lovrin. Ținând cont că nu are construcții, chiar dacă sunt unele probleme cu frontul stradal și utilitățile, le-am dat posibilitatea consilierilor liberali să susțină amendamentul. Am rugat și colegii din celelalte grupuri politice să voteze. Am fost uimit de ce s-a întâmplat, nu mă așteptam ca grupul PNL să pice proiectul, care conținea și amendamentul cu locația de la Lovrin. Au demonstrat din nou lipsa de respect față de cetățenii din Timiș, față de consilierii județeni, pentru că s-au ridicat în timpul plenului. Le-am acceptat toate ieșirile, ca să putem trece acest proiect și să poată demara. Am susținut și proiectul, am propus și amendamentul cu Lovrin, ca să facem pași mai departe. Nu discutăm poziție geo-strategică, organizare și așa mai departe, discutăm de proprietate. Nu înțeleg ce vor liberalii, Tiberiu Lelescu a propus să fie specialiști în comisia de evaluare, în timp ce Nicu Bitea a transmis o adresă prin care solicită ca din comisie să facă parte toți președinții comisiilor de specialitate din CJ, de la Sănătate, Cultură, de la Relații Externe… Ori punem specialiști, ori punem oameni care nu se pricep la agricultură. Stau să mă gândesc dacă în viitorul plen mai are rost să propunem amplasamentul de la Lovrin, când grupul PNL a votat împotriva terenului. Cred că PNL este grupul împotriva Lovrinului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.