Schimbările din legislația fiscală, prin ochii unui om de afaceri: „Bulversare”. Ce...

Schimbările din legislația fiscală, prin ochii unui om de afaceri: „Bulversare”. Ce amăgire statistică apare în urma modificărilor VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Trecerea contribuțiilor la stat de la angajator la angajat va fi o piatră de încercare pentru multe firme. Horațiu Rada, directorul general al Cons Electrificarea Instal, a vorbit în emisiunea PRESSALERT LIVE despre modul în care schimbările fiscale afectează activitatea firmei.

„O aritmetică simplă spună că dacă reducem contribuțiile de la 16 la 10%, cei care vor pierde sunt comunitățile locale, banii care mergeau la primării, la consilile locale, ei vor pierde primii. Noi? Bulversare, costuri administrative, taxe, bani blocați, blocarea bugetului prin split-TVA între 25 și 55 de zile, costuri bancare suplimentare în acea perioadă, implementarea sistemului contabil, crearea de noi conturi.


Toate lucrurile astea administrative nu fac decât să te bulverseze. Nesiguranța legislației, modificările multiple nu fac decât să te bulverseze. Plătești consultanți, plătești IT-iști, costuri cu banca, toate aceste lucruri nu sunt sănătoase”, a spus Horațiu Rada.

Aflat la cârma unei companii cu 120 de angajați, acesta a mărturisit că în 2017 a mărit de două ori salariile, pentru a face față măririlor din sistemul bugetar, unde se caută forță de muncă calificată. Pe de altă parte, muncitorii cu calificare în domeniu ezită mai nou să vină la Timișoara din alte zone ale țării. „Se închid combinatele, Hunedoara, Oltenia, am discutat cu ei, credeți că am reușit să aduc pe cineva aici? Le ofer locuință, cazare, absolut tot, nicio persoană nu a dorit să migreze. Nu știu de ce nu vin, probabil reticența, la unii vârsta, unii poate se mulțumesc cu ajutorul social venit de la stat”, este de părere directorul general de la CEI.

Omul de afaceri este de părere că noile modificări fiscale ridică „din pix”, amăgitor, nivelul de trai. „Părerea mea e că e vorba doar de o chestie statistică, care se rezumă la raportarea nivelului de trai față de comunitate. În momentul de față se raportează vcă avem un salariu minim de 1.400 de lei, după noua lege salariul va fi de 1.900 – 2.000 de lei. Chestie de statistică, de imagine. Unii se bucură și de statistică. Noi nu, dar alții da”, a spus Horațiu Rada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.