Şedinţa de Guvern pentru modificările la Codul Fiscal, amânată. Tăriceanu infirmă informaţiile...

Şedinţa de Guvern pentru modificările la Codul Fiscal, amânată. Tăriceanu infirmă informaţiile despre reuniunea coaliţiei: „Nu mă întrebaţi ce face Guvernul”. Ce spune liderul ALDE despre pachetul de măsuri

0
DISTRIBUIȚI

Premierul Mihai Tudose a anunţat astăzi că şedinţa de guvern va fi amânată, urmând a avea loc miercuri „ca de obicei”. Anterior, surse guvernamentale au declarat pentru agenţia de presă Mediafax că Executivul ar putea să nu ţină şedinţa de azi, când era anunţată discutarea propunerilor de modificare ale Codului Fiscal pentru anul 2018. Potrivit acestora, nu se primiseră toate avizele necesare, astfel încât Guvernul reanaliza oportunitatea unei astfel de ordonanţe de urgenţă de modificare a Codului Fiscal.

În plus, în aceste momente are loc și ședinţă, la Vila Lac 1, a coaliţiei de guvernare PSD-ALDE, în contextul măsurilor fiscale anunţate de Executiv, au declarat surse politice pentru Mediafax.

Din cauza acestei şedinţe extraordinare a coaliţiei de guvernare, întâlnirea preşedintelui PSD Liviu Dragnea şi a premierului Mihai Tudose cu aleşii PSD se amână. Aceasta urma să înceapă la ora 15.00, la Palatul Parlamentului.

Pe de altă parte, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că întâlnirea de la Vila Lac 1 „s-ar putea să fie o şedinţă a celor din PSD ” şi că Guvernul trebuie să decidă ce trebuie să facă, referitor la modificările aduse Codului Fiscal.

„Nu am stabilit încă nimic. S-ar putea să fie o şedinţă a celor din PSD, dar asta nu înseamnă că e o şedinţă de coaliţie. Când e vorba de adoptarea în Guvern a unui pachet de măsuri atât de important, rapiditatea nu este factorul cheie, necesitatea de a analizeaşezate e un act de normalitate, de minimă înţelepciune. Nu mă întrebaţi ce face Guvernul, pentru că, după cum ştiţi, Guvernul trebuie să decidă ce trebuie să facă”, a declarat, luni, Călin Popescu Tăriceanu, fără a preciza dacă va merge la întâlnirea de la Vila Lac 1.

 

Premierul Mihai Tudose a anunţat că este posibil ca miercuri, în şedinţa de Guvern, să nu fie discutate propunerile de modificare ale Codului Fiscal pentru anul 2018.

„Prioritatea este undeva la mijloc.


Dumneavoastră toţi aveţi peste 10 miliarde de lei în bugetele dvs care nu sunt folosiţi, care pur şi simplu stau. Calculul nu a luat în considerare mărirea salariului minim. Nu a fost nicio şedinţă nici ieri, nici alaltăieri, nici astăzi, şi acest lucru nu va fi reglementat până când împreună cu dumneavoastră nu vom cădea de acord pe acea formulă de echilibrare de care vorbeaţi. Infrastructura şi alte servicii au fost făcute din banii întregii tari. Atunci când terminam simulările pe aceasta formulă de echilibrare a bugetelor, o vom valida împreună cu dumneavoastră. Este nevoie de o dezvoltare echilibrată a ţării”, a declarat Mihai Tudose, astăzi, la şedinţa Asociaţiei Municipiilor din România.

Liderul de la Palatul Victoria a mai anunţat că este posibil ca modificările la Codul Fiscal să nu fie discutate în şedinţa de Guvern de miercuri şi că, probabil, nici transferul contribuţiilor de la angajator la angajat nu va intra în şedinţă.

Vorbim despre un pachet mai mare chiar dacă la prima şedinţă de miercuri, lucrul acesta nu va intra, în ceea ce priveşte contribuţiile sau cred că nu va intra. Mulţi colegi consideră că lucrurile vor fi compensate de o formulă stabilită împreună cu dvs. De la marile municipii, de la PMB până la cea mai mică comună din România. Nu vrem să creăm dezechilibre, dimpotrivă”, a completat Tudose.

Ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, a prezentat, pe 26 octombrie, măsurile pe care Guvernul intenţionează să le aplice din 2018, printre care instituirea unui impozit de 1% pe cifra de afaceri pentru firmele care au o cifra de afaceri de sub un milion de euro şi transferul unor contribuţii în contul angajatului. El a mai spus că se prevede creşterea cu 60% a deducerilor personale pentru românii cu salarii mici, ceea ce înseamnă că aceştia vor rămâne cu mai mulţi bani în mână după aplicarea taxelor şi impozitelor.

O altă măsură anunţată de ministrul de Finanţe a fost reducerea contribuţiilor sociale şi creşterea acestora în dreptul salariaţilor. De asemenea, Mişa a mai spus că va fi redus numărul de contribuţii plătite în prezent de salariat şi angajator, de la nouă la trei – contribuţia pentru pensie – CAS, plătită pentru salariat, contribuţia pentru sănătate – CASS, plătită pentru salariat, precum şi contribuţia asiguratoare pentru muncă, suportată de angajator.

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.