Șeful PSD Timiș acuză că Timișoara ar putea rămâne fără spital regional...

Șeful PSD Timiș acuză că Timișoara ar putea rămâne fără spital regional din cauza lui Nicolae Robu. Ce avertisment îi transmite

0
DISTRIBUIȚI

Timișoara ar putea rămâne fără spital regional. Asta susține șeful PSD Timiș, Călin Dobra, care susține că se teme că liberalii vor boicota proiectul, deși județul Timiș a fost ales pe lista cu locații în care se vor construi spitale regionale.

„S-ar putea să avem emoții, pentru că am asistat din nou la un derapaj al primarului din Timișoara, derapaj care a avut loc în timpul ultimului plen și după plen, unde demonstrează că nu are niciun fel de noțiune legat de ceea ce înseamnă dialog. (….) Am văzut că cei care nu susțin ideea primarului din punct de vedere al consilierilor sunt amenințați, am văzut că timișorenii care nu susțin proiectele sunt jigniți și nu mai vorbesc de comportamentul la adresa presei. (…) Vreau să vă dau un exemplu clar de ceea ce înseamnă sabotaj. Sabotaj înseamnă dispoziția dată de domnia sa pentru a boicota fără niciun fel de argument cele două proiecte ale CJT, și anume sala polivalentă și centrul de colectare legume.


Acest proiect are la bază o analiză și o strategie realizată de profesioniști. Nu îmi place să lucrez în cadrul CJT pompieristic și de aceea am luat decizia de a avea o strategie foarte bine creionată”, a declarat Călin Dobra.

Acesta a conchis că liberalii sunt deranjați de realizările PSD și a lansat un apel public cerându-le membrilor PNL, în frunte cu primarul Nicolae Robu, „să respecte PSD și să înțeleagă că datorită PSD a ajuns primar în 2012. Dacă nu exista PSD, alături de dânsul nu ajungea acum în funcția de primar”.

Dobra recunoaște că deocamdată însă locația și orizontul de timp în care va fi începută investiția nu sunt cunoscute.

„Ieri a fost aprobat de guvernul PSD memorandumul pentru construcția celor cinci spitale regionale printre care ca și locație sunt stabilite Brașov, Brăila, Galați, Constanța, Târgu-Mureș și la Timișoara. De mult timp s-a vorbit de o astfel de investiție, de mult timp s-au făcut acuzații legat de faptul că nu se demarează o astfel de investiție în Regiunea 5 Vest. Realizarea unui spital în Timișoara va fi pentru întreaga regiune, o investiție importantă în domeniul sănătății. Vreau să vă asigur din partea grupului PSD și din partea ALDE că vom face toate demersurile de a susține un astfel de proiect în județul Timiș”, a declarat Dobra.

„Eu nu pot să vă spun acum locația pentru spitalul regional până când nu am de la Ministerul Sănătății o adresă prin care ni se spune clar ce trebuie să punem la dispoziție. Legat de utilități, este clar că trebuie să le asigurăm, însă e vorba de suprafață, de multe aspecte. CJT are o mulțime de suprafețe, de terenuri pe care poate să le pună la dispoziție pentru realizarea unei astfel de investiții și asigurăm disponibilitatea de a fi parteneri în cadrul acestui proiect”, a adăugat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.