Simona Neumann, președintele Asociației Timișoara Capitală Culturală 2021, despre imaginea României: „Trebuie...

Simona Neumann, președintele Asociației Timișoara Capitală Culturală 2021, despre imaginea României: „Trebuie să ne creăm ca țară”. Din ce organizație importantă face parte VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Simona Neumann, președintele Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, a fost invitată la emisiunea PRESSALERT LIVE, unde a vorbit, printre altele, și despre imaginea României.

„O problemă ar fi imaginea pe care o are România, dar cred că nu trebuie lăsată la voia întâmplării, ci poate fi construită în mod conștient, printr-o strategie frumoasă. România are lucruri foarte bune, atâția oameni talentați care atunci când pleacă în străinătate și lucrează în alte societăți, își fac treaba foarte bine. Trebuie să ne creăm ca țară și să promovăm elemente identitare cu ce are țara bun. România are foarte multe elemente foarte bune”, a explicat Simona Neumann.

Președintele Asociației Timișoara Capitală Culturală 2021 are o perspectivă optimistă asupra imaginii țării noastre.


„Văd o Românie care se transformă, bine integrată. Am avut ocazia să întâlnesc mii de oameni de când lucrez pe acest proiect. Oameni în care am văzut multă efervescență, dorință de a face lucruri”, a conchis Simona Neumann.

Președintele Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021 a dezvăluit, în premieră la PRESSALERT LIVE, că face parte dintr-o organizație, alături de 140 de persoane, din domeniul culturii la nivel european. „Am fost în urmă cu două săptămâni la o conferință internațională a unei organizații paneuropene, se numește Catcher Action Europe, o organizație care reunește peste 140 de membri din domeniul culturii. Este consultată de comisia europeană pe probleme de politici culturale. Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană face parte și așa am ajuns la întâlnire și am candidat pentru un loc în bord, care are în componență 11 persoane din Europa de vest și de nord, și doi din Italia. A mai existat un contracandidat, o doamnă din Franța, iar când mi-am susținut candidatura am spus că vreau să vin cu o voce dintr-o Europă care vrea să fie mai bine cunoscută, care are foarte multe de spus, are un rol de jucat și că vin dintr-o țară care în prezent este stabilă. Am mai spus că populația este încă optimistă în ceea ce privește proiectul european, Uniunea Europeană, pe fondul în care în Europa există foarte mult scepticism”, a povestit Simona Neumann.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.