Site-ul de pe care studenții pot alege firmele unde vor să facă...

Site-ul de pe care studenții pot alege firmele unde vor să facă practică, lansat de antreprenori din IT la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

calculator

Mai mulți antreprenori din domeniul IT din vestul țării s-au gândit la o strategie inedită prin intermediul căreia să atragă studenți. Asta în condițiile în care companiile duc lipsă de specialiști în acest domeniu.

Astfel, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara, a fost lansată platforma online Dreaminternship.ro, care le oferă posibilitatea studenților de la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul instituției de învățământ superior să selecteze firmele IT în care ar vrea să facă practică.

Platforma le facilitează studenţilor selecţia în funcţie de interesele lor profesionale, de eventuala experienţă pe care o au și de experienţa pe care vor să o dobândească pe parcursul studiilor.

“Nepotrivirea dintre interesele studenţilor şi activitatea companiilor înseamnă de multe ori pierderea interesului tinerilor pentru domeniul IT. Sau nu le plac activităţile practice în care sunt implicaţi pentru că nu au ajuns într-o companie care să corespundă cu ceea ce le-ar plăcea lor să facă.


Pornind de la această realitate, am construit o platformă în care cele două părţi se fac cunoscute una celeilalte, studenţii având posibilitatea să aleagă acele companii care au programe şi proiecte pe placul lor. Credem că în acest fel mai mulţi studenţi vor rămâne să profeseze în domeniu, iar implicarea lor în stagiile de practică va fi mai mare şi cu rezultate mai bune”, a spus Valentin Mureşan, antreprenor IT şi co-fondator al comunităţii Banat IT.

Dreaminternship.ro se derulează în patru etape. Astfel, studenţii şi companiile se înscriu pe platformă, în 23 noiembrie are loc un eveniment în care firmele IT se prezintă în faţa tinerilor la Universitatea de Vest, aceştia aleg ulterior unde vor să facă practică, iar în ultima etapă se desfăşoară concret stagiile de practică pentru semestrul doi al anului universitar de studiu.

“Platforma a fost gândită din două perspective: companiile să îşi prezinte cât mai atractiv activitatea şi tehnologia, să anunţe câte locuri au disponibile pentru practică, iar studenţii să îşi construiască un profil al intereselor, experienţei minime şi să îşi exprime interesul faţă de companii în funcţie de planurile lor de carieră. Dreaminternship.ro pune în acelaşi loc nevoia cu oferta şi generează în final soluţii”, a precizat şi Alexandru Ghiura, antreprenor IT fondator Coderbox.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.