Specialiștii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, stagiu de pregătire cu polițiștii...

Specialiștii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, stagiu de pregătire cu polițiștii din Timiș. Care este ținta proiectului unic în România

1
DISTRIBUIȚI

Serviciul pentru Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Timiș derulează un proiect unic în țară de pregătire a polițiștilor pentru a putea să facă față mai bine provocărilor din stradă. ”Am început o serie de activități de pregătire tactică cu polițiștii care sunt în stradă. Este un micro-stagiu care are trei module – principii tactice de intervenție, tehnici de imobilizare și modul de intervenție în diverse situații.


Încercăm să le transmitem o parte din experiența pe care am dobândit-o în cei aproape 20 de ani de acțiuni speciale și peste 12.000 de misiuni. Vrem ca prin acest stagiu de pregătire să creștem gradul de siguranță al polițiștilor în timpul intervențiilor și al cetățenilor. Toți polițiștii din cadrul Poliției Timiș vor trece prin aceste stagiu. Primul modul este aproape încheiat”, a declarat, astăzi, comisarul șef Daniel Milincu, șeful Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș. Practic, agenții care sunt misiuni de patrulare vor fi antrenați cum să intervină eficient în cazul unei situații de criză, cum să reacționeze în cazul unui atac sau cum să încătușeze rapid un suspect.

Șeful IPJ Timiș, Alin Petecel, a susținut că ”numărul agresiunilor împotriva polițiștilor a crescut în ultima perioadă și Timișul nu face excepție. Proiectul de modificare a legislației, care a fost pus în dezbatere publică de MAI, este un pas important pentru a putea asigura autoritatea polițistului”.

După finalizarea cursului de pregătire, polițiștii urmează să fie testați anual pentru a le fi verificate abilitățile de intervenție.

1 COMENTARIU

  1. Buna idee.Ramane doar ca si agentii sa fie interesati de…propria lor siguranta…
    Sa vrea sa invete ce li se arata si mai mult,sa si aplice aceste chestii…sa nu mai vedem politai cu picioarele rupte de smecheri si filmati in agonie…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.