Spectacolele lunii decembrie pe scenele timișorene

Spectacolele lunii decembrie pe scenele timișorene

0
DISTRIBUIȚI

Ultima lună din an aduce în fața publicului timișorean nu mai puțin de 17 reprezentații cu spectacole ale teatrului național, care se vor desfășura în cele trei săli de care acesta dispune.

Spectacolele din repertoriul clasic jucate în sala mare a TNT în luna decembrie sunt „Anna Karenina”, după Lev Tolstoi, „Gaițele” de Alexandru Kirițescu, „Pinocchio” de Carlo Collodi, „Iată femeia pe care o iubesc” de Camil Petrescu, dar și „De ce iubim femeile” după Mircea Cărtărescu, iar în 21 decembrie, de la ora 19.00, spectacolul intitulat „Freak Show”, un one-man show cu Florin Piersic jr. Sala 2 va găzdui spectacolele „Rambuku”, de Jon Fosse, câte două reprezentații cu spectacolele „Povestea de iarnă” de W. Shakespeare și „Frați” de Daye Williams, și „Billy mincinosul” de Keith Waterhouse și Willis Hall, iar în sala studio „Uțu Strugari” sunt programate câte două reprezentații cu spectacolele „Un Romeo și o Julieta – un scandal urban” și „M-am hotărât să devin prost”, după Martin Page. În 13 decembrie, ora 19.00, în sala Fabricii de Bere va fi jucată dramatizarea „Boborul” după I.L. Caragiale, cu cântece ale căror texte sunt semnate de Șerban Foarță.

În sala Studio a teatrului maghiar va putea fi văzută comedia neagră „Wiener Walzer” de Görgey Gábor, spectacolul pentru copii „Scufița roșie”, drama „Avalanșa” de Tuncer Cucenoglu, o poveste a locuitorilor dintr-un sătuc din Anatolia sub amenințarea unei avalanșe și sunt obligați să trăiască în tăcere pentru a preveni catastrofa – o metaforă pentru sistemele totalitare în care populația este dominată de frică, iar în 8 decembrie, spectacolul-invitat din Cluj-Napoca, „Reacting Chernobyl”, care abordează catastrofa nucleară din 1986.

În 10 decembrie, la ora 18.00, în foaierul tearului va avea loc lansarea cărții de poezie a actorului Mátyás Zsolt Imre, „Diógyerekek”, urmată de un concert rock Müller Péter Sziámi Andfriends din Ungaria, care va avea loc în sala mare, de la ora 19.00. Tot în sala mare a teatrului, vor mai avea loc spectacolele „Shakespeare Sonnet 66” după William Shakespeare, „Ultima mutare” în regia lui Kocsárdi Levente, iar în 21 decembrie, de la ora 19.00, premiera spectacolului „Rabenthal” de Jörg Graser, în regia lui Radu Afrim. Luna se va încheia cu serata muzicală „Zi-i!” (Huzd Ra!), cu muzică maghiară interpretată de Borbély B. Emilia, Éder Enikö, Kiss Attila și Molnos András Csaba, care va avea loc în 28 și 29 decembrie, în sala Studio.

Teatrul german a inclus în repertoriul lunii decembrie mai multe reprezentații cu spectacolul „Cartea junglei” după Rudyard Kipling și o reprezentație a recentei puneri în scenă „Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet” de Gabriel García Márquez, toate spectacolele fiind supratitrate în limba română.


În 17 decembrie, publicul va putea vedea un spectacol invitat, „Martiri” de Marius von Mayenburg, jucat de actorii secției germane a teatrului „Radu Stanca” din Sibiu.

Opera timișoreană a inclus în programul lunii decembrie musicalul „My Fair Lady”, de Frederick Loewe, baletul „Giselle” de Charles Adolphe Adam, opera „Norma” de Vincenzo Bellini, cântată în limba italiană și titrată în limba română, „Feeria fulgilor de nea”, un spectacol susținut de elevii studioului de dans „Ana Valkay”, operetele „Văduva veselă” de Franz Lehár și „Contesa Maritza” de Emmerich Kálmán. În 27 decembrie, teatrul național din Belgrad va fi prezent la Timișoara cu spectacolul de operă „Don Giovanni” de Wolfgang Amadeus Mozart, iar în ultima zi a anului va avea loc tradiționalul spectacol de operetă „Liliacul” de Johann Strauss.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.