Sute de persoane din vestul țării suferă de boli inflamatorii intestinale. Tinerii,...

Sute de persoane din vestul țării suferă de boli inflamatorii intestinale. Tinerii, printre cei mai afectați

0
DISTRIBUIȚI

boli intestinale

Aproximativ 600 de persoane din vestul țării suferă de boli inflamatorii intestinale. Medicii timișoreni trag un semnal de alarmă și spun că pacienții ajung prea târziu la consult, astfel că nu puțini sunt cei care sunt supuși unor intervenții chirurgicale.

“Îngrijorător este faptul că sunt diagnosticate cu boli inflamatorii intestinale tot mai multe persoane tinere. Sunt chiar și copii de patru, cinci ani cu astfel de afecțiuni. Cele mai frecvente boli inflamatorii intestinale sunt boala Crohn și rectocolita, iar principalele simptome sunt modificarea scaunului, diaree cu sânge, dureri abdominale, scădere în greutate și oboseală.


Este important ca acești pacienți să fie diagnosticați cât mai repede, dar avem probleme din acest punct de vedere. Mulți se adresează medicilor când au deja forme severe ale bolii și ajung să fie operați”, a explicat, astăzi, Adrian Goldiș, medic gastroenterolog în cadrul Spitalului Județean Timișoara.

Totuși, medicul timișorean spune că pacienții care suferă de boli inflamatorii intestinale pot duce o viață normală dacă urmează un tratament corect și ascultă sfaturile specialiștilor în ceea ce privește regimul alimentar.

Cu scopul de a consilia și îndruma mai bine pacienții, astăzi, Asociația Persoanelor cu Boli Inflamatorii din România a înființat un grup de suport pentru zona de vest a țării.

“În cadrul întâlnirilor lunare preconizate a se desfășura începând din această lună, pacienții diagnosticați cu boli inflamatorii intestinale vor sta de vorbă cu specialiștii care oferă sprijin moral, răspunsuri la întrebări legate de boala inflamatorie intestinală și, totodată, îi vor ajuta să înțeleagă această patologie, să învețe să trăiască cu ea, care este dieta în aceste cazuri și care sunt pașii spre o viață normală”, transmit reprezentanții Asociației Persoanelor cu Boli Inflamatorii din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.