Testări gratuite ale glicemiei, la Timișoara, de Ziua Mondială a Diabetului. Unde...

Testări gratuite ale glicemiei, la Timișoara, de Ziua Mondială a Diabetului. Unde pot fi efectuate

0
DISTRIBUIȚI

Timișorenii beneficiază, timp de două zile, de testări gratuite ale glicemiei, de Ziua Mondială a Diabetului. Astfel, în perioada 11 – 12 noiembrie, persoanele interesate sunt așteptate în parcarea de la intrarea în Carrefour Shopping City, din Calea Șagului, pentru a afla dacă au un nivel crescut al glucozei în sânge, care este primul indiciu al diabetului.

Acțiunea are loc, în perioada 1 – 16 noiembrie, în 13 orașe din România și este organizată în cadrul unei campanii mondiale de testări gratuite, desfășurată de Federația Internațională de Diabet.

“Campania se adresează tuturor persoanelor care doresc să își verifice nivelul glicemiei, nivelul crescut al glucozei din sânge ocupând al treilea loc în topul factorilor de risc care determină mortalitatea la nivel global, conform unor date furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii”, transmit organizatorii.

Tema campaniei mondiale din acest an este “Femeia și diabetul – să ne protejăm viitorul!”.


Mesajele cheie ale campaniei au la bază date statistice care arată că peste 199 milioane de femei suferă de diabet, care este a doua cauză de deces în populația feminină la nivel global.

Femeile care suferă de diabet de tip 2 sunt de zece ori mai expuse riscului de a dezvolta afecțiuni cardiace decât cele care nu au diabet. De asemenea, femeile care suferă de diabet de tip 1 prezintă risc ridicat de pierdere a sarcinii sau de a naște un copil cu malformații. Majoritatea covârșitoare a cazurilor de hiperglicemie în timpul sarcinii au fost înregistrate în țările cu venit mediu și mic pe cap de locuitor, în care accesul la asistență medicală este adesea limitat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.