Timișoara Saracens, înfrântă pe final de Baia Mare în Cupa României. Meci...

Timișoara Saracens, înfrântă pe final de Baia Mare în Cupa României. Meci strâns între rivale, cu doar 15 puncte marcate

0
DISTRIBUIȚI

Campioana României a avut parte de o nouă întâlnire aprigă cu rivala din Baia Mare. Partida dintre Timișoara Saracens și CSM Știința a fost extrem de strânsă, cu un rezultat de fotbal la pauză: 0-0. Deși bănățenii au părut ”în control” în partea secundă, maramureșenii au beneficiat în prelungiri de singura lovitură de pedeapsă acordată în acest duel și s-a impus la limită, scor 8-7.

Timișoara și Baia Mare au părut preocupate să nu comită ”infracțiuni” în prima jumătate a partidei. Ambele combatante au avut șansa eseului în repriza întâi. Bănățenii au fost mai aproape de spargerea gheții, dar Ionuț Bodea nu a acordat un eseu, aparent pentru un paravan făcut de un jucător al gazdelor. Baia Mare a trăit și ea secunde bune impresia unei reușite. Dar reușita lui Sean Morrell a fost anulată. La reluare însă undeva după minutul 50 reușiat lui Van Heerden nu mai e refuzată. Din poziție grea Ratu Taniela nu reușește să transforme. În loc de 7-0 pentru oaspeți se face însă rapid 7-5 pentru gazde căci tânărul Marius Simionescu își face superb un balon de urmărire în margine și culcă apoi balonul destul de central în suprafața de pedeapsă, ușurând prin urmare și misiunea transformării pentru Manumua. Timișoara Saracens părea să reziste cu brio atacurilor ”zimbrilor” în final, dar o greșeală, chiar a căpitanului Vali Popârlan, oferă vizitatorilor șansa victoriei. Ratu Taniela profită de această dată și face 8-7 în prelungirile întâlnirii, lăsând puțin spațiu de manevră gazdelor.

Baia Mare câștigă runda a doua a Cupei chiar pe ”Dan Păltinișanu”, dar competiția nu se desfășoară în sistem eliminatoriu, așa că elevii lui Matt Williams își pot lua revanșa mai târziu. Pe 18 noiembrie campioana se deplasează la București pentru jocul din runda a treia, cu CSM.

Matt Williams, neîncântat. Valentrin Popârlan își asumă eroarea

Tehnicianul lui Saracens de Banat a admis că după acest meci e mai nemulțumit ca de obicei și pune jocul sub așteptări pe seama tensiunii specifice duelurilor cu maramureșenii. ”Am făcut prea multe erori. Nu putem da vina pe arbitru sau Baia Mare. Noi am marcat un eseu, trebuia să marcăm în mai multe rânduri. Mingea a fost udă… dar numai noi suntem de vină pentru eșec. A fost penalitate la ultima fază, dar am avut oportunitățile noastre de a ne distanța. Trebuia să avem un avans de trei eseuri. Baia Mare e o echipă bună, dacă le dai oportunitatea o comiți, noi am comis-o. Sunt în mod excepțional deranjat de cum am jucat pentru că suntem o echipă mult mai bună.


Am făcut multe greșeli la rând. E din cauza competiției cu Baia Mare. Când jucăm în Europa cu Petrarca sau Lisabona jucăm altceva, când jucăm cu Baia Mare ne zbatem din acest motiv. Mă bucur pentru reușita lui Simionescu și a tinerilor care au intrat, precum Rupanu și Popa. Acesta e motivul pentru care jucăm în Cupa României… Urmează o săptămână lungă, așa e după ce pierzi”, a declarat Matt Williams.

”A fost un meci greu, două echipe echilibrate care au încercat să joace. Se pare că am avut o înaintare mai disciplinată. Am încercat să câștigăm, am reușit. Orice meci are un mod de abordare. De data asta a fost un meci de Cupă care nu contează așa mult nici pentru noi, nici pentru ei. Acestea sunt niște meciuri de clasament și atâta tot”, a spus George Sava, antrenorul oaspeților.

”În mod normal trebuie să-mi asum asta… Eu am comis ultima lovitură și de acolo s-au marcat trei puncte. Am avut jocul la discreție, dar din păcate am pierdut. Singura chestie pe care ne-o putem reproșa e că am avut mai multe șanse și nu am reușit să marcăm mai mult. Nu cred că ne-a lipsit viteza, ci partea de finalizare a contat”, a precizat Valentin Popârlan, căpitanul timișorenilor.

Timișoara Saracens: 15.Luke Samoa, 14.William Helu, 13.Manumua Tevita, 12.Jack Umaga, 11.Tangimana Fonovai, 10.Florin Popa, 9.Gabriel Rupanu, 1.Ionel Badiu, 2.Andrei Rădoi, 3.Mesake Doge, 4.Valentin Popârlan (cpt.), 5.Vasile Rus, 6.James Doyle, 7.Randall Morrison, 8.Mitchell Stewart. Rezerve: 16.Viorel Sabău, 17.Gigi Mlitaru, 18.Samuel Mariș, 19.Ionuț Mureșan, 20.Marius Iftimiciuc, 21.Marius Iștoc, 22.Marius Simionescu, 23.John Leiataua. Antrenor: Matthew Williams.

CSM Știința Baia Mare: 15.Taniela Maravunawasawasa, 14.Jone Nasalo, 13.Alexandru Bucur, 12.Sione Fakaosilea, 11.Sikuea Taliauli, 1.Jonathan Bredell, 9.Bidzina Shamkaradze (cpt.), 1.Constantin Pristaviță, 2.Florin Bârdașu, 3.Waisea Nailago, 4.Johannes Van Heerden, 5.Marius Dănilă, 6.Feofaaki Holoia, 7.Sean Morrell, 8.Răzvan Ailenei
Rezerve: 16.Ovidiu Cojocaru, 17.Silviu Suciu, 18.Paul Rusu, 19.Florian Roșu, 20.Alexandru Țiglă, 21.Ionuț Botezatu, 22.George Oprea, 23.Cristian Chirică
Antrenor: George Sava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.