Timișoara Saracens, start cu Baia Mare și în Cupa României. Ce spune...

Timișoara Saracens, start cu Baia Mare și în Cupa României. Ce spune antrenorul Matt Williams despre adversar

0
DISTRIBUIȚI

Campioana are parte de o revedere cu maramureșenii în competiția KO. După ce a învins-o în startul sezonului în campionat, Timișoara Saracens o înfruntă pe CSM Știința Baia Mare în etapa a doua a Cupei României. Deși se apropie testele echipei naționale, Popârlan și compania subliniază că nu cunosc conceptul de a se menaja pe teren.

Eșecul din Cupa Regelui din acest an a fost urmat de succesul din campionat pentru Saracens împotriva rivalei din Baia Mare. Ultima realizare se vrea dublată în Cupa României. ”Sunt optimist, am avut o lună bună. Cu victorii, Europa a fost bună cu noi așa că așteptăm Cupa României împotriva rivalilor tradiționali. Baia Mare e un club mare. Au o defensivă bună, un antrenor bun. În ultimele săptămâni toți jucătorii naționalei au fost împreună. Ne așteptăm la un meci deschis de rugby, de calitate”, a declarat Matt Williams, tehnicianul bănățenilor.

Întrebat de obiectivul echipei sale în această competiție, antrenorul principal australian a explicat că urmărește și evoluția tinerilor în Cupa României, unde sunt obligatorii trei jucători sub 23 de ani în lot.


”Vrem să fim în topul tuturor celor trei competiții. Frumusețea Cupei e că vom oferi oportunitatea jucătorilor tineri în această competiție. Eu cred că se creează o cultură de campioni. Nu dăm mai mult într-o săptămână față de alta. Vrem maximum și în următoarea săptămână”, a precizat Williams. Acesta nu va putea miza pe Pungea, Drenceanu, accidentați. În timp ce Henry Seniloli e la lotul național Fiji.

”În ceea ce mă privește confruntările cu Baia Mare au fost mereu o unitate de măsură pentru echipa noastră. E un meci pe care îl tratăm ca pe o victorie. Să adăugăm o victorie în contul echipei noastre și să bucurăm publicul care va veni la stadion… Niciun jucător nu se menajează pentru națională. Dăm totul în teren. În rugby nu există instinctul de conservare. Joci fiecare meci precum ar fi ultimul”, a conchis căpitanul Valentin Popârlan. Acesta e și el selecționat pentru testele naționalei cu Samoa (14 noiembrie) și Tonga (25.11).

Partida Timișoara Saracens – CSM Știința Baia Mare se dispută sâmbătă, de la ora 11.00, pe Stadionul ”Dan Păltinișan”, în etapa 2, de calificare în semifinalele Cupei României.

Timișoara Saracens: Badiu, Rădoi, Doge, Popârlan (cpt.), V. Rus, Doyle, Morrison, Stewart, Rupanu, Fl. Popa, Tangimana, Umaga, Helu, Samoa.

CSM Baia Mare: Pristaviță, Bârdașu, Nailago, Van Heerden, Dănilă, Holoia, Morrell, Ailenei, Shamkharadze, Bredell, Sikue, Fakaosilea, Bucur, Nasalo, Ratu Taniela.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.