Timișoara Saracens revine în Ronaț cu ocazia meciului din Cupă cu Steaua....

Timișoara Saracens revine în Ronaț cu ocazia meciului din Cupă cu Steaua. Ce spune vicepreședintele Dușan Filipaș despre situația arenei ”Gheorghe Rășcanu”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Campioana României se întoarce la ”origini” după o perioadă în care casa ei a fost stadionul ”Dan Păltinișanu”. Timișoara Saracens va disputa jocul de sâmbătă, cu CSA Steaua, din Cupa României, pe arena ”Gheorghe Rășcanu”, din cartierul Ronaț. Din păcate baza sportivă nu a suferit încă modificările dorite de conducerea bănățenilor.

Timișorenii nu trec printr-o perioadă bună din punct de vedere al rezultatelor. Elevii lui Matt Williams au două înfrângeri din două jocuri disputate în Cupa României. Competiție care se desfășoară într-un sistem atipic, cu șapte runde ca etapă semifinală. Acesta e și unul dintre motivele pentru care bănățenii au ales revenirea în Ronaț, acolo unde și câteva sute de fani se simt mult mai tare față de vastul ”Dan Păltinișanu”, unde afluența publicului a fost dezamăgitoare. Inițial meciul era programat tot pe ”Marele oval”.

”Am ales să ne întoarcem la origini, să spun așa, acasă în Ronaț băieții au nevoie să simtă din nou terenul și noroiul.


Să ne întoarcem la valori și lucrurile care contează în rugby. E clar că și din perspectiva jucătorilor, îi simt mai aproape pe spectatori, ăsta-i motivul! Acolo sunt lângă noi, ne simțim bine și avem nevoie de căldura sufletească… Avem nevoie de încurajări și de victorie în acest meci”, ne-a declarat Dușan Filipal, vicepreședintele clubului timișorean.

Bănățenii nu au abandonat lupta din Cupă și se apropie importantul duel cu Calvisano (9 decembrie) din Challenge Cup, ocazie cu care vor reveni sigur pe ”Dan Păltinișanu”.

Din păcate pentru fanii care vor lua calea Ronațului sâmbătă, de la ora 11.00, când e programat duelul cu Steaua, aceștia vor regăsi aceleași condiții la arena ”Gheorghe Rășcanu”. Saracens își dorea ca micuța tribună a arenei să fie renovată, dar nici acest lucru nu a fost posibil. ”Nu s-a schimbat nimic. Încă nu au început lucrările. Sunt în același stadiu. Din aceleași motive procedurale. Cred că mai durează puțin cu intabularea, …cu procedura în sine. Va mai dura…”, a precizat Filipaș.

Zece pentru România

Prestația din Cupă a bănățenilor are de suferit și prin prisma absențelor datorate convocărilor la națională. Andrei Rădoi, Tangimana Fonovai, Marius Simionescu, Ionel Badiu, Ionuț Mureșan și Jack Umaga au făcut parte din lotul României în victoria de senzație din testul cu Samoa, scor 17-13. Rădoi și Badiu marcând eseurile ”Stejarilor”. Luke Samoa și Valentin Popârlan vor fi folosiți în testul cu Tonga, de sâmbătă. Mai mult, au mai fost chemați și tinerii Vlad Neculau și Gabriel Rupanu, astfel că misiunea antrenorului Matt Williams la Timișoara e și mai dificilă în această perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.