Tot mai mulți migranți ilegali în Timiș: cifrele unui fenomen care crește...

Tot mai mulți migranți ilegali în Timiș: cifrele unui fenomen care crește alarmant

0
DISTRIBUIȚI

Ştirile despre grupuri de migranţi prinşi în timp ce încearcă să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în România sau prinşi în ţară cu acte false sunt la ordinea zilei în România, în ultimele luni.


Zi de zi Poliţia de Frontieră, Poliţia Locală sau chiar cetăţeni care trec prin parcurile din Timișoara depistează noi grupuri de migranţi. În cadrul unei şedinţe de colegiu prefectural din toamna acestui an, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, cerea Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Timiş controale la pensiunile din oraş suspectate că ar caza ilegal migranţi. De altfel, angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş au amendat şi ei mai mulţi patroni care au angajat ilegal migranţi. CJT a prezentat o statistică din care se vede că fenomenul migrației ilegale a luat amploare în județul nostru.

„În cadrul ședinței Autorităţii de Ordine Publică, desfășurată în 24 noiembrie, s-a subliniat că în primele zece luni din anul 2017, la nivel european au fost înregistraţi 152.372 migranţi ilegali. În ceea ce privește zona de competență a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, în perioada ianuarie-octombrie 2017 au fost înregistrate 201 cazuri de treceri ilegale, cu 1.527 persoane implicate, în creştere cu 200% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016, și 13 cazuri de trafic de migranţi, cu 19 traficanţi descoperiţi în 2017, în creştere cu 111%”, a informat Consiliul Judeţean Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.