Turiștii, așteptați să descopere tradițiile de iarnă din Timiș și Banat. Unde...

Turiștii, așteptați să descopere tradițiile de iarnă din Timiș și Banat. Unde se pot plimba cu sania trasă de cai

0
DISTRIBUIȚI

Turismul de iarnă în Banat și în județul Timiș este promovat într-un mod inedit, în următoarele luni. Astfel, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș a anunțat, astăzi, că a pregătit o serie de evenimente pentru a atrage vizitatori în mai multe zone din județ în care tradițiile și obiceiurile nu au murit.

“Am ales componenta gastronomică pentru a promova turismul de iarnă în Banat și Timiș. Mizăm pe multiculturalitate, pe toate aspectele pe care etniile care locuiesc aici le aduc prin bucătăria lor și încercăm să atragem turiști pentru a le descoperi”, a afirmat Delia Barbu, președintele asociației.

Concret, proiectul “Turism de iarnă în Banat și Timiș”, sprijinit financiar de consiliul județean, are mai multe componente.


În data de 9 decembrie va fi organizat un infotrip pentru agenții și ghizi de turism în localitățile Jimbolia și Comloșu Mare, unde vor fi reproduse tradițiile de tăiere a porcului, precum și tradiții de iarnă legate de colinde. De asemenea, timișorenii sunt așteptați în data de 10 decembrie la Iulius Mall, unde producători locali din județ vor aduce spre degustare produse tradiționale, precum cârnați, cozonac, plăcinte sau apfelstrudel. Totodată, în aceeași zi, la Iulius Mall are loc și un spectacol de colinde, fiind prezentate și obiceiuri de Crăciun, de către copii din Margina, Șandra, Jimbolia sau Comloșu Mare.

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș mai anunță că în data de 20 decembrie, la Jimbolia, are loc Sărbătoarea de Ignat, care a ajuns la ediția cu numărul 17, care adună într-un concurs gastronomic români, sârbi și maghiari.
De asemenea, un alt proiect inedit este “Cu sania la Margina”, astfel că turiștii se pot plimba cu sania trasă de cai prin pădure, dacă va fi zăpadă, în lunile decembrie – ianuarie, și pot servi mâncăruri specifice sărbătorilor de iarnă.

Mai multe informații despre turismul de iarnă în județul Timiș sunt disponibile AICI!

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.