Un celebru manager timișorean, numit director general al TAROM

Un celebru manager timișorean, numit director general al TAROM

0
DISTRIBUIȚI

TAROM este condusă de astăzi de un timișorean, după ce premierul Mihai Tudose a desemnat o nouă conducere pentru compania aflată într-o situație extremă.

Cel numit în funcție este Werner Wolff, cel care până săptămâna trecută a condus Banat Car SRL din Timișoara, cea mai puternică reprezentanță a BMW din România, prin prisma vânzărilor, după cea din București

Werner Wolff, este născut în 1977,  are dublă cetățenie româno-germană și a făcut armata în Germania, în anii ’90. Este absolvent de economie la Universitatea „Goethe” din Frankfurt am Main, lucrând apoi pentru gigantul BMW în Germania, înainte de a reveni în România. Îm 2008 și 2009 a fost în ”Top 1000 cei mai importanți oameni din business”, realizat de Ziarul Financiar.

Companie în derivă

Directorul general interimar al Tarom, Daniela Dragne, a demisionat joi, 16 noiembrie, din motive personale.


Mandatul acesteia fusese prelungit până la finalul anului de Consiliul de Administraţie al companiei, după ce a expirat la începutul lunii noiembrie. Daniela Dragne, fosta directoare a agenţiei Tarom-Tel Aviv, a fost aleasă de Consiliul de Administraţiei al Tarom în funcţia de director general interimar al companiei pe 4 octombrie, pentru un mandat de o lună.

Florin Susanu, fost director interimar al companiei Tarom, anunţa în luna septembrie că renunţă la acest mandat şi se întoarce în cabina de pilotaj. Susanu a fost numit după ce Eugen Davidoiu şi-a dat demisia, la finalul lunii august.

Compania aeriană Tarom estimează pierderi de 206,79 milioane de lei în bugetul de venituri şi cheltuieli rectificat pe 2017, potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern pus în dezbatere de Ministerul Transporturilor. În proiectul anterior de buget, publicat în luna iulie, Tarom prognoza o pierdere de aproape cinci ori mai mică, de 41,2 milioane de lei pentru acest an.

Flota Tarom are, în prezent, 23 de aeronave, doua închiriate şi 21 de avioane proprii. Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA), iar din 2000 este membră a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.