Un minor de 17 ani, prins cu sume fabuloase în buzunar, după...

Un minor de 17 ani, prins cu sume fabuloase în buzunar, după ce a înșelat mai multe persoane din vestul țării prin metoda “accidentul”

0
DISTRIBUIȚI

Un adolescent în vârstă de 17 ani a reușit să strângă o sumă uriașă de bani, după ce a înșelat mai multe persoane din vestul țării prin metoda “accidentul”, în ultima perioadă.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, astăzi, de Inspectoratul Județean de Poliție Huedoara, oamenii legii au reușit să-l prindă pe minor în urma a două sesizări făcute de persoane care au fost păgubite prin această metodă.

Astfel, ieri, un bărbat de 75 de ani, din Deva, a sesizat faptul că a fost sunat de o persoană necunoscută, care a pretins că este nepotul său. “Cu ocazia convorbirii telefonice, respectiva persoană, sub pretextul că ar fi fost implicată într-un accident și invocând o stare de urgență, i-a pretins deveanului 10.000 de lei.


Persoana vătămată și-a dat seama imediat că apelantul a prezentat o stare de fapt fictivă, motiv pentru care a sesizat Poliţia Municipiului Deva, care a demarat cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de înşelăciune”, transmite IPJ Hunedoara.

De asemenea, tot ieri, polițiștii din Deva au fost sesizați de un bărbat în vârstă de 69 de ani cu privire la faptul că o persoană necunoscută, sub pretextul unui „accident de circulație”, l-a determinat să îi dea 8.800 lei.

“Poliţiştii deveni, la scurt timp de la primirea celor două sesizări, în urma activităților desfășurate, au depistat, pe raza municipiul Deva, un minor în vârstă de 17 ani, din judeţul Constanța. Asupra acestuia au fost găsite trei telefoane mobile, dar şi a mare sumă de bani, ce a fost ridicată pentru cercetări (42.850 de lei și 300 de euro)”, comunică IPJ Hunedoara.

Acum, minorul este cercetat pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune, prin metoda “accidentul”, atât pe raza judeţului Hunedoara, cât şi a altor judeţe. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.