Sorin Drăgoi și-a depus demisia din funcția de președinte la ACS Poli:...

Sorin Drăgoi și-a depus demisia din funcția de președinte la ACS Poli: ”Am ajuns la un moment de cumpănă”. UPDATE Ce spune vicepreședintele Radu Birlică, posibil candidat la șefia clubului

0
DISTRIBUIȚI
Sorin Drăgoi

ACS Poli pare sortită să nu aibă niciodată liniște. Președintele Sorin Drăgoi a anunțat astăzi oficial că va părăsi clubul timișorean din prima ligă. Conform acestuia decizia era luată de mai bine de o lună de zile. Conducătorul demisionar va asigura însă interimatul pe această funcție până în iarnă, Consiliul Director urmând să desemneze între timp un nou președinte.

Nici aventura lui Sorin Drăgoi la conducerea clubului bănățean nu a fost de lungă durată. Acesta le calcă astfel pe urme unor nume precum Liviu Anton ori Ion Timofte. Numit practic de primarul Nicolae Robu după sezonul de coșmar 2015-16, Drăgoi a candidat fără succes în urmă cu nouă zile la alegerile pentru șefia LPF. Problemele financiare ale clubului par să fi fost decisive în decizia sa, neexplicată în comunicat.

Recent FRF a anunțat măsuri mai aspre pentru licențiere din sezonul 2018-19, practic cluburile cu datorii la stat nu vor mai putea evolua în Liga I. În cazul lui ACS Poli însă deocamdată clubul nu e în pericol, în condițiile în care a fost obținut certificat fiscal zero. Bănățenii au motive de îngrijorare dacă nu vor mai putea plăti rata lunară convenită cu ANAF ori dacă vor acumula noi datorii.

UPDATE Radu Birlică, actualul vicepreședinte al lui ACS Poli, susține că Sorin Drăgoi nu pleacă din cauza situației financiare. ”Sunt motive personale, nu din cauza situației financiare. De alfel aceasta e mai stabilă ca la multe cluburi de Liga I acum. Dânsul are și alte business-uri, clubul i-a mâncat timpul de dimineața până seara.


Nu are legătură nici cu candidatura. Eu știu discuția… S-a gândit de mai mult timp, dar s-a urgentat decizia pentru că trebuie să plece și spre Viena, unde are afaceri, mai multe chestii. A venit partenerul său din America, sunt efectiv probleme personale”, a spus Radu Birlică pentru PRESSALERT.ro.

Despre actualul vicepreședinte se vehiculează că ar putea fi următorul conducător al clubului, dar nu e exclus ca și acesta să plece în iarnă. ”Nu am primit nicio propunere… În continuare rămân, am promis domnului primar și domnului Drăgoi că mă voi ocupa de treburile zilnice ale echipei. Vedem ce hotărăște și domnul primar și Consiliul Director… De ce să refuz, pentru că sunt capabil să duc mai departe munca domnului Drăgoi… Sunt și alte considerente să pot continua și de la 1 ianuarie, dar sunt auspicii bune”, a conchis Radu Birlică.

Iată comunicatul postat pe pagina lui ACS Poli:

”Dragi poliști,

Am ajuns la un moment de cumpănă și așa cum am adus la cunoștință Consiliului Director, în ultima ședință din 29 septembrie 2017, îmi depun demisia începând de astăzi, 1 noiembrie, din funcția de președinte al clubului Poli Timișoara. Voi rămâne provizoriu în funcție până la întreruperea campionatului, în iarnă, moment până la care membrii Consiliului Director vor desemna o altă persoană în funcția de președinte.
Vreau să le mulțumesc membrilor Consiliului Director pentru încrederea acordată, în special domnului primar Nicolae Robu, la propunerea căruia am venit, pentru sprijinul și implicarea de care a dat dovadă. Totodată, le mulțumesc celor din staff-ul tehnic, colegilor de la compartimentul administrativ, antrenorilor, jucătorilor și suporterilor, alături de care am trăit experiențe și realizări importante: calificarea în semifinalele Cupei României, accederea în finala Cupei Ligii și evitarea retrogradării, plecând cum bine știți de la un minus de 14 puncte în sezonul trecut.
Las o echipa bună, cu un obiectiv clar, care sunt convins că va fi îndeplinit. Voi rămâne cu sufletul alături de Poli și voi răspunde oricând prezent provocărilor care vor veni.
Un lucru este clar. Poli nu va muri niciodată, iar spiritul ei va dăinui veșnic, așa cum o face din 1921!
Îți mulțumesc, Poli Timișoara!

Sorin Drăgoi”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.