Viața arheologului care a descoperit legendara cetate Troia, în expoziție la Muzeul...

Viața arheologului care a descoperit legendara cetate Troia, în expoziție la Muzeul Banatului

0
DISTRIBUIȚI

Muzeul Național al Banatului vernisează vineri, 10 noiembrie, la ora 18.00, în premieră națională, expoziția internațională „Heinrich Schliemann – Descoperitorul Troiei”, în colaborare cu Muzeul de Pre- și Protoistorie din Berlin, care prezintă viața și cariera marelui arheolog din secolul al XIX-lea, al cărui vis a fost acela de a descoperi Troia, folosind drept principal izvor poemele homerice, „Iliada” și „Odiseea”.

Schliemann s-a remarcat prin săpăturile și cercetările sistematice pe care le-a întreprins, delimitându-se de atât de numeroșii căutători de comori din epocă și devenind unul din cei mai remarcabili arheologi ai acelor timpuri.


Alături de obiecte și manuscrise ale celebrului cercetător german, vizitatorii vor putea admira artefacte unice ale faimoasei civilizații, alese din descoperirile făcute la Troia și Micene, printre care vase ceramnice și de argint, idoli de marmură, obiecte de bronz, replici ale unor obiecte din „comoara regelui Priam”, ale căror originale se află la muzeul din Moscova, unde au ajuns după al doilea război mondial, ca pradă de război. Expoziția se adresează publicului larg și va putea fi vizitată din 11 noiembrie până în 25 februarie 2018.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.