Victorie ușoară pentru BC SCM Timișoara contra ”cenușăresei” Politehnica Iași. ”Leii” au...

Victorie ușoară pentru BC SCM Timișoara contra ”cenușăresei” Politehnica Iași. ”Leii” au depășit ”suta” pentru a doua oară într-un meci din acest sezon

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Emanuel Titus Ilieși

”Leii din Banat” au obținut astăzi cel de-al patrulea succes consecutiv în campionat. BC SCM Timișoara a depășit clar nou promovata CS Politehnica Iași, scor 109-73, în etapa a 5-a Ligii Naționale. Mai bine de o treime din punctele moldovenilor au fost marcate de un singur jucător. În timp ce toți oamenii lui Tudor Costescu au punctat în acest meci.

Pentru a doua oară la rând ”leii” au avut parte de o plimbare prin parc în LNB. După succesul fără istoric cu concitadina Timba, formația alb-violetă de baschet a trecut astăzi lejer și de cealaltă nou promovată, Poli Iași.


35-17 a fost scorul primului sfert, în favoarea gazdelor. Lucrurile aveau să se înrăutățească și mai mult pentru vizitatorii moldoveni. La pauza mare tabela indica 60-35 în favoarea BCT-ului, deci echipa din Copou a marcat în toată repriza câte puncte au făcut gazdele în prima pătrime. Pentru conformitate scorul la capătul sfertului 3 arăta ca unul de meci final la unele dueluri din campionatul intern: 82-50. Dacă Timba a încasat 101 puncte de la ”lei”, astăzi formația SCM-ului a atins cota 109 în urma reușitei finale care i-a aparținut lui Mijajlovic.

Toți cei zece jucători folosiți de Tudor Costescu au punctat astăzi. Tinerii Tohătan și Tudor Gheorghe au primit mai multe minute, dar la cum s-au desfășurat ostilitățile bănățenii puteau aborda mare parte din joc cu juniorii. Pentru BC SCM Timișoara, care s-a înscris într-un top select al echipelor cu doar un eșec în primele cinci runde, urmează un duel relativ mai dificil, la Tg. Mureș, vinerea viitoare.

Cel mai bun marcator al Iașiului și al jocului a fost Michael Balogun, autor a nu mai puțin de 29 de puncte. Pentru BC SCM Timișoara Mladen Jeremic și Adrian Diaz au pus câte 18 puncte pe tabelă. Mijajlovic (16), Drăgușin (15), Popa Calotă (14), Komatina (9), T. Gheorghe (8), Burdgess (7), Păun și Tohătan (câte 2) au fost ceilalți realizatori ai ”leilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.