Popa încurcă ”Regele” pe litoral. ACS Poli a smuls o remiză de...

Popa încurcă ”Regele” pe litoral. ACS Poli a smuls o remiză de pe terenul campioanei Viitorul. UPDATE Gică Hagi, irascibil: ”Voi nu ați văzut jocul?”

1
DISTRIBUIȚI
Foto: Gabriel Brezeanu

ACS Poli Timișoara revine cu un punct prețios de la Marea Neagră după întâlnirea cu FC Viitorul. Formația pregătită de Gică Hagi a condus prin golul marcat de Liviu Ganea, dar jocul de la Ovidiu s-a încheiat la egalitate în urma reușitei lui Alexandru Ciucur. Rezultatul de 1-1 a părut mai pe placul bănățenilor, care au abordat foarte defensiv finalul întâlnirii.

Nevoit să facă forțat unele schimbări în echipă, Ionuț Popa a ales să meargă în atac pe mâna ”răzvrătitului” Abraw. Atacantul togolez a avut prima ocazie mare a meciului, dar lovitura sa de cap din minutul 9 a trecut peste poartă. Viitorul a punctat însă dintr-o semi-ocazie. În minutul 25 Melinte respinge primul șut al lui Liviu Ganea însă balonul îi revine fundașului lateral de națională și acesta trimite acum din prima, imparabil pentru Straton, titularizat și el oarecum neașteptat în poarta timișorenilor. Peste șase minute portarul ”rebel” intervine excelent la lovitura de cap a lui Chițu din apropiere și păstrează de asemenea diferența minimă pe tabelă când îl blochează pe același atacant în minutul 41. Mingea sărise atunci la tânărul Mățan, dar acesta nu a putut cadra pe spațiul porții goale.

La reluare Straton mai are o intervenție bună în careu asupra lui Mățan. ACS Poli a arătat minute bune ca o echipă cu o viteză în minus. Viitorul s-a simțit în largul ei și a continuat să amenințe prin șuturile din afara careului marca Cicâldău (min.


62 și 65), dar de fiecare dată balonul a trecut peste buturile timișorenilor. Din aproape nimic vine însă reușita lui Alex Ciucur. Avansat mijlocaș stânga prin intrarea lui Haruț acesta pătrunde ușor pe lângă același Cicâldău și șutează la colțul scurt spre surprinderea lui Râmniceanu: 1-1. Acțiunea s-a mutat apoi, așa cum era de așteptat, la poarta lui Straton. Dar ACS Poli a reușit să blocheze următoarele atacuri ale deținătoarei titlului.

Egalul o ajută pe ACS Poli parțial. Timișorenii au rămas pe locul 9, cu 24 de puncte, dar la o distanță de patru puncte de ultimul loc de play-off. Viitorul e pe 5 cu 31 de puncte. Pentru echipa lui Ionuț Popa urmează meciul cu FCSB din Cupă.

FC Viitorul Constanța: Râmniceanu – Lopez, Horodogea, Horj (74 Băluță), L. Ganea – Cicâldău, Mladen, Vână – Eric (74 Drăguș), Mățan (84 Gavra) – Chițu. Pe bancă: Tordai – Ghiță, De Nooijer, Ciobanu. Antrenor: Gheorghe Hagi.

ACS Poli Timișoara: Straton – B. Străuț, Melinte, Cânu, Ciucur (90+1 Doman) – Artean, Vașvari – Al. Munteanu, Soljic, Bîrnoi (60 Haruț) – Abraw (68 Drăghici). Pe bancă: Curileac – Bocșan, Curjuric, Croitoru. Antrenor: Ionuț Popa.

UPDATE Gică Hagi, patronul și tehnicianul Viitorului, a părut foarte iritat după remiza de acasă cu ACS Poli. ”Voi nu aţi văzut jocul? Din păcate, meci bun din partea noastră din primul până în ultimul minut. Din păcate aşa e fotbalul, am ratat foarte mult. Erau trei puncte importante. Mergem mai departe, trebuie să lupţi. Asta e, vorbiţi voi, să vorbească ceilalţi (n.r. cu referire la unele decizii ale arbitrilor). Am luat gol dintr-o fază uşoară. Fotbalul te pedepseşte… Sunt două puncte pierdute acasă”, a declarat Gheorghe Hagi pentru Digisport.

”Rezultatul mă mulțumește pentru că puține echipe pot să scoată rezultate la campioana României. Și azi a jucat un fotbal excepțional. Am suferit în prima repriză, am revenit în partea a doua. Sunt cinci jocuri fără înfrângere… Am avut noroc, ăsta e adevărul. Au ratat. Dar și noi la 0-0 am avut o ocazie rarisimă, prin Abraw cu capul. Mă bucur că echipa nu a căzut din niciun punct de vedere. Îi felicit pe toți, au dat dovadă de ambiție, dăruire… Gică Hagi are tot dreptul să fie nemulțumit, e Regele fotbalului”, a spus și Ionuț Popa, ”principalul” lui ACS Poli, pentru aceeași sursă.

1 COMENTARIU

  1. regele la fiecare meci care il pierde sau nu-l cistiga da vina pe arbitrii. o echipa de Liga 1 mai penibila ca a lui nu am vazut. diferenta e ca acum nu mai au pe toti simuantii, i-au mai vindut, benzar, campionul paselor date inapoi, tanase, care cu greu sta pe picioare si atacantul ala brunet care era mereu pe jos la fiecare contact. au mai ramas ganea, care trebuia sa fie sanctionat cu galben in careu la simularea la care regele a vrut 11 m. culmea e ca cu astfel de jucatori zero barat ca si ganea si benzar se vrea alcatuirea unei formatii nationale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.