Zeci de şoferi, amendaţi pentru că s-au plimbat cu maşinile prin centrul...

Zeci de şoferi, amendaţi pentru că s-au plimbat cu maşinile prin centrul Timişoarei

0
DISTRIBUIȚI

Centrul Timişoarei se dovedeşte a fi un punct de atracţie nu doar pentru turişti, ci şi pentru din ce în ce mai mulţi şoferi, care deşi ştiu că le este interzis să intre cu vehiculele prin Piaţa Libertăţii, încalcă totuși legea. Poliţia Locală a aplicat recent zeci de amenzi conducătorilor auto certaţi nu doar cu legea, ci şi cu bunul-simţ.

„Astfel, cei care pătrund cu autovehiculele în zona respectivă sunt identificați și ulterior sancționați în urma înregistrărilor video procesate de Biroul Monitorizare Video.


Poliția Locală a atenționat permanent conducătorii auto să respecte indicatoarele rutiere din zonă, deoarece cei surprinși încălcând prevederile OUG 195/2002 sunt sancționați cu amenzi între 290 și 435 lei și 2 puncte penalizate la permis. Cu toate acestea, în ultimele două săptămâni au mai fost surprinși un număr de 34 de conducători auto care au încercat ”să scurteze drumul” prin Piața Libertății și Piața Sfântul Gheorghe, aceștia fiind sancționați de polițiștii locali. Polițiștii locali atrag din nou atenția conducătorilor auto să respecte legislația deoarece prin acțiunile lor pun în pericol traficul pietonal din zonă, existând pericolul producerii de accidente. Totodată, cum în această perioadă sunt organizate evenimente în Piața Libertății și Piața Victoriei care se referă la sărbătorile de iarnă, fiind amenajate târguri, atragem atenția că și conducătorii auto ai autovehiculelor care participă la amenajarea standurilor trebuie să obțină avizele necesare pentru a putea circula în zonă”.

Culmea, valoarea amenzii pe care Poliţia Locală o aplică şoferilor care circulă cu maşina prin zonă nu se compară cu cea pe care o riscă bicicliștii care afc același lucru. Dacă un şofer care intră cu maşina prin Libertăţii şi riscă să omoare oricând oameni care circulă prin piaţă se alege cu o amendă de 435 de lei, un biciclist care circulă prin aceeaşi zonă este pasibil de o amendă de 900 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.