20 de milioane de euro de la UE pentru dezvoltarea localităților românești...

20 de milioane de euro de la UE pentru dezvoltarea localităților românești și sârbești de pe ambele maluri ale Dunării. Ce proiecte se pot depune

0
DISTRIBUIȚI

Zeci de reprezentanți ai autorităților locale din România și Serbia s-au arătat interesați să profite de noi portunități de dezvoltare pe bani europeni, prin programul INTERREG IPA de cooperare transfrontalieră România-Serbia, sprijinit și de guvernele celor două state. Cel de-al doilea apel de proiecte s-a lansat săptămâna trecută, fiind pus la bătaie un buget de 20 de milioane de euro.


Administrațiile localităților din jurul granițelor celor două țări pot realiza astfel proiecte în domeniul ocpării forței de muncă, a protecției mediului, o temă crucială în programul de cooperare transfrontalieră, sau al turismului.

Vor fi finanțate proiecte pe patru axe prioritare, care vizează promovarea ocupării forței de muncă și serviciilor pentru o creștere favorabilă incluziunii, pentru care sunt prevăzuți 6.737.774 euro, protecția mediului și managementului riscurilor, cu un buget de 9.813.050 euro, mobilitate și accesibilitate sustenabile, care dispune de 2.007.553 euro, și activitate pentru turism sustenabil, care beneficiază de 1.717.943 euro. Aria eligibilă a programului cuprinde județele Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți și districtele sârbești Severno Banatski, Srednje Banatski, Južno Banatski, Braničevski, Borski și Podunavski. Bugetul total al programului este de 88.124.999 euro, din care 74.906.248 euro reprezintă finanțare neramburasilă din fondurile Uniunii Europene.

Termenul limită de depunere a proiectelor este 30 martie 2018 și aceasta se va face exclusiv electronic, prin accesarea portalului e-MS: http://ems-rors.mdrap.ro . Ghidul aplicantului poate fi consultat per site-ul programului www.romania-serbia.net .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.