300 de taximetriști au protestat la Timișoara față de Uber: “Trebuie anulat,...

300 de taximetriști au protestat la Timișoara față de Uber: “Trebuie anulat, desființat de pe teritoriul României”

5
DISTRIBUIȚI

Aproximativ 300 de taximetriști s-au adunat, astăzi, în fața stadionului “Dan Păltinișanu” din Timișoara, pentru a protesta față de Uber, unul dintre manifestanți declarând că acest serviciu “trebuie anulat, desființat de pe teritoriul României”.

Protestul organizat de taximetriștii de la mai multe companii din Timișoara a fost unul spontan. Manifestanții au lipit pe mașini afișe cu mesaje precum “Eliminarea pirateriei”, sau „Eliminarea Uber de pe piață sau punerea în legalitate”.

“An fost 300 de mașini la protest. Peste tot apare că Uber este un serviciu de ride-sharing, nu au nicio legătură cu ride-sharing, ei fac efectiv piraterie. Nu avem nicio problemă cu concurența, dar atunci ori ne lasă și pe noi să facem ce vrem și să ne facem ITP-uri o dată la doi ani și chestii de genul acesta, ori îi reglementează și pe ei. Nu este în ordine. Eu am plătit doar în acest an 6.600 de lei la stat și ei nu plătesc nimic. Pentru a funcționa ca și transportator autorizat, ai nevoie de o autorizație emisă de primărie și de un atestat taxi.


Dacă ei încep să facă taximetrie, ce rol mai au autorizațiile? Practic, Uber trebuie anulat sau desființat efectiv de pe teritoriul României, la fel cum s-a întâmplat în Lituania și în alte țări”, ne-a declarat Adrian Câtea, taximetrist participant la protest.

După ce au staționat timp de o oră și jumătate în fața stadionului “Dan Păltinișanu”, taximetriștii au pornit spre Primăria Timișoara și Prefectura Timiș, claxonând în fața instituțiilor, fără a perturba traficul.

“Dacă nu se vor lua măsuri, pregătim un protest autorizat cel târziu la începutul lunii ianuarie”, a mai precizat Adrian Câtea.

Reprezentanții Uber România au transmis, astăzi, un comunicat de presă cu privire la protestul taximetriștilor din Timișoara, precizând că “suntem pro-reglementare și pro-dialog”.

„România este o țară importantă pentru noi – vrem să continuăm să ne dezvoltam serviciul aici în beneficiul celor peste 450.000 de oameni care deja îl folosesc la nivel național. În ultimul an, zeci de mii de utilizatori au folosit serviciul Uber și în Timișoara, 12% dintre aceștia fiind turiști din 59 de țări din întreaga lume. Suntem pro-reglementare și pro-dialog. Transportul urban se schimbă – credem că trebuie să avem o discuție despre viitorul orașelor, nu despre trecutul lor. Propunem autorităților din România și tuturor actorilor din industrie să discutăm despre soluții care au fost deja adoptate de alte state membre UE – soluții care încurajează noi alternative la mașinile personale și care aduc mai multă valoare pentru comunitățile locale” , se arată în comunicatul transmis de Uber România.

5 COMENTARII

  1. Mai dai ma de nesimtiti. Cand invata sa vorbeasca si sa conduca si sa trateaze un client cum trebuie atunci sa se planga.

    Uber e in avantaj ca nu isi bate joc de clienti.

    Taximetristii din Timisoara sunt niste gunoaie ordinare.

  2. Ultimele două dăți când am avut nevoie de transport, am apelat la Uber pentru că taxiurile cu toate autorizațiile plătite preferau mai bine să stea în stație decât să vină la comandă. A început să-mi placă: direct de pe card, factură care cuprinde și traseul, am nimerit și niște șoferi care au purtat o conversație decentă, fără infatuările și descărcările emoționale taximetristice – adică nu s-au plâns de nimic. Acum e prima mea alegere.

  3. Sper să citească și taximetriștii aceste comentarii. Aceeași problemă am întâmpinat și eu după zeci de minute pe telefon la mai multe firme de taxi nu mi se găsește mașină. În schimb la Uber nu a fost o dată să nu îmi trimită mașina chiar dacă venea și de la 3 km depărtare. La Uber mașinile sunt întotdeauna curate, încălzite iar șoferii foarte amabili. În plus plata este foarte simpla la Uber , în schimb la taxi dacă ai o bancnotă mai mare si nu are domnul să îți dea rest te trimite pe tine, clientul, sa mergi să schimbi. Deci clar PRO Uber.

  4. Taximetristi…. rar sa intalnesti unul care sa aibe un comportoment adecvat indiferent de cat de frumos te porti tu.
    La Uber este totul organizat in aceasta privinta cu review nu iti convine o spui si ai si optiunea sa ii spui unde sa mai lucreze.Cu taxi poti sa te astepti la la orice, absolut orice, sa iti fumeze, sa nu te ia ca ai bagaj (comanda pt gara, 2 bagaje) ,sa miroasa masina a tot felu’ , sa fie statia plina sa nu te preia si plus alte tampenii auzite prin statie :
    《”-Zi ca nu am putut ajunge, am vazut-o!Are bagaje, eu n-o duc! „》.
    Sa iti plece dupa 1 min de asteptare s.a.m.d.
    E simplu ce oferi, aia primesti.Nu e vorba de un leu in plus sau minus e vorba de calitatea serviciului si de atitudine, nu te poti baza pe ei.
    Si sunt cateva exemple bune, cred ca cine circula cu taxi des il stie pe domnul cu Raffaelo, un om pasionat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.