Academia de Excelență pentru Tinere Talente, lansată printr-un spectacol în premieră despre...

Academia de Excelență pentru Tinere Talente, lansată printr-un spectacol în premieră despre 1989. Când are loc evenimentul

0
DISTRIBUIȚI

Academia de Excelență pentru Tinere Talente Opera este proiectul prin care Clubul Rotay Opera se pregătește pentru aniversarea a 30 de ani de la Decembrie 1989. Proiectul își propune „crearea  unei comunități a tinerilor artiști de pe plan local și național și educarea publicului larg în domeniul artei clasice și contemporane”. Tinerii selectați de specialiști în domeniul muzicii clasice, vor fi formați în artele spectacolului și vor beneficia de stagii de pregătire în universități și instituții de cultură din țară și străinătate facilitate de Clubul Rotary Opera Timișoara.


În decembrie 2019, la împlinirea a 30 de ani de la Revoluția Română, vor fi principalii actori ai scenei într-un spectacol de operă pe tema celor petrecute în Timișoara în 1989.

Miercuri, 13 decembrie 2017, începând cu ora 19.00, pe scena Operei Naționale din Timișoara va avea loc spectacolul de muzică clasică Revoluția din 1989 – tineri atunci, tineri acum, care va pune în scenă zilele Revoluției, așa cum a fost ele văzute prin ochii american compozitorului american Aaron Garber.

Spectacolul va fi deschis de cei mai tineri aspiranți ai Academiei de Excelență, elevi ai Liceului Ion Vidu din Timișoara, urmați de studenți ai Facultății de Muzică din Timișoara sub coordonarea atentă a maeștrilor lor, doamna Prof. Sanda Cristina Moldovanu și doamna Prof. Violeta Zonte.

Acordurile muzicale pentru pian la patru mâini și două voci vor fi transpuse de tandemul româno-american: Melia Garber, pianistă, absolventă a școlii de Muzică din Timișoara, stabilită în Virginia SUA, Melitta Botezatu pianist și profesor corepetitor la Facultatea de Muzică din Timișoara, voce tenor Scott Williamson – Director Artistic Opera Roanoke – SUA și voce bariton Bogdan Sărăcin – artist liric la Filarmonica Banatul din Timișoara.

Toți cei interesați de concert pot obține rezervări prin mail la contact@rotary-opera.ro, iar pentru detalii – Claudiu Georgescu- 0727488928.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.