Doar un punct cadou înainte de Crăciun. ACS Poli a remizat cu...

Doar un punct cadou înainte de Crăciun. ACS Poli a remizat cu Dinamo și are șanse minime să mai atingă play-off-ul Ligii I

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Emanuel Titus Ilieși

Ultimul meci al anului a adus-o pe Dinamo în Banat. Un succes le-ar mai fi dat bănățenilor speranțe la play-off. ACS Poli nu a reușit însă să le facă fanilor, care s-au mai înduplecat să vină o dată la stadion în 2017, un cadou frumos. S-a încheiat 0-0, oarecum echitabil dacă ținem cont de ocaziile uriașe irosite de ”câini” în repriza secundă.

Dinamo s-a prezentat în Banat cu nouă străini în primul 11, în condițiile în care au lipsit și câteva nume importante, precum Steliano Filip ori Nedelcearu. De partea cealaltă poate a surprins că Curjuric și Miguel nu au prins nici banca, probabil nu vor reveni nici ei din vacanță, una în care Crețu a plecat mai devreme. Astfel, Popa a mizat doar pe titulari români.

Fără ”câinii petrecăreți”, timișorenii au avut primele șanse, dar și cele mai importante ocazii ale primei părți. În minutul 21 Șeroni șutează din careu, dar pe lângă poartă, în urma unui corner. Peste cinci minute timișorenii sunt aproape să ofere cadouri mai devreme celor echipați în alb și roșu. Nemec șutează însă în blocaj și balonul iese în corner. Minutul 34 avea să aducă poate cele mai importante șanse. Mai întâi Străuț preia și șutează în careu, dar doar în blocaj. Din lovitura de colț rezultată Artean trimite și el periculos cu capul, peste poartă însă.

În partea a doua minutul 55 putea aduce mult așteptatul gol. Doman a ales să tragă din afara careului, dar Penedo a reținut fără probleme.


Pe contră Rivaldinho scapă la limita ofsaidului singur cu portarul dar trage pe jos și pe lângă poartă.

A doua șansă uriașă a oaspeților a venit în minutul 72, când Bokila l-a evidențiat pe Straton. Portarul a scos din fața atacantului și apoi l-a blocat pe Salomao. Gazdele au jucat mai multe pe contre în continuare și au cerut penalty, nu prima dată azi, în minutul 82, când Ciucur a căzut în duel cu doi adversari. Popa a sărit în sus cu brațele, dar Adrian Cojocaru nu a fost impresionat nici de această dată. Cu două minute înaint de de final ”câinii” rămân în inferioritate, Salomao văzând cartonașul roșu după al doilea galben primit azi. Chiar și așa, în ultimul minut Bokila a mai irosit o șansă decentă. Cojocaru și-a pus și la ultima fază echipa gazdă pe cap, fluierând finalul meciului chiar după ce acordase o ”liberă” bună timișorenilor.

Cu un singur punct ACS Poli iernează pe locul 9, cu 26 de puncte, la opt distanță de zona play-off. Obiectiv greu de atins ținând cont că mai sunt doar patru etape în 2018 din sezonul regular. Dinamo e pe 7, dar la egalitate cu echipa mai sus clasată: Viitorul.

Tricou pentru Contra

Prezent la meci, selecționerul Cosmin Contra a primit un tricou alb-violet cu numărul 42, vârsta împlinită recent. Din păcate vremea și condițiile de pe arenă nu au convins decât vreo 2.500 de timișoreni să vină la meci. Dinamo a avut o galerie mai consistentă. Pe gardul fanilor oaspeți a fost afișat un steag al monarhiei iar înainte de meci s-a ținut și un minut de reculegere pentru Regele Mihai I. Din păcate unii fani de pe arenă s-au manifestat (și) în acest moment.

ACS Poli Timișoara: Straton – B. Străuț. Melinte, Șeroni, Ciucur – Vașvari, Artean (cpt.) – Al. Munteanu, Doman (73 Haruț), Bîrnoi  (81 Croitoru)– Drăghici (86 Abraw). Pe bancă: Curileac – Bocșan, L. Oprea, Podină. Antrenor: Ionuț Popa.

Dinamo București: Penedo – Dudea, Katsikas, Maric, Oliva – Mahlangu, Nascimento (23 Corbu) – Hanca (cpt.), Rivaldinho (57 Bokila), Salomao – Nemec (79 R. Moldoveanu). Pe bancă: Brănescu – Nica, I. Gheorghe, I. Șerban. Antrenor: Vasile Miriuță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.