ACS Poli a renunțat la toți jucătorii străini. Înainte de Crăciun Ionuț...

ACS Poli a renunțat la toți jucătorii străini. Înainte de Crăciun Ionuț Popa a rămas cu un singur atacant veritabil în lot. Cum va fi completată echipa

2
DISTRIBUIȚI
Ivan Curjuric. Foto: Virgil Simonescu

Se pare că jucătorii străini nu mai sunt agreați la clubul timișorean din Liga I. După renunțarea la Josip Soljic și Miguel Bianconi, conducerea lui ACS Poli a confirmat astăzi și plecările celorlalți doi jucători proveniți din afara țării: croatul Ivan Curjuric și togolezul Camaldine Abraw.

Dacă despre Miguel microbiștii și-au dat seama devreme că ”nu e ceea ce trebuie” iar Ivan Curjuric nu a impresionat, togolezul Camaldine Abraw a evoluat prea puțin pentru a i se pune o etichetă. Internaționalul african a bifat în total doar 473 de minute în tricoul lui ACS Poli, marcând două goluri. În ultimul joc, cu Dinamo, Ionuț Popa l-a trimis în teren abia în minutul 85.


Atât Abraw, cât și Curjuric și-au manifestat nemulțumirea față de restanțe înaintea jocului cu Viitorul de la Constanța, când atacantul s-a și prezentat cu bagajele la stadion.

Conducerea clubului anunță în continuare o politică bazată pe promovarea tinerilor. ”Așa cum am mai spus, politica noastră se va axa pe tinerii din cadrul clubului. Începând cu cantonamentul din ianuarie 2018, alături de experimentații Croitoru, Cânu și Straton, pe care mă bazez în mod deosebit în acest campionat, vor fi în lotul de seniori jucătorii Raul Cochintu, Denis Haruț, Lucian Oprea, Cristian Podină, Cosmin Bîrnoi și Răzvan Ochea. Încercăm totodată readucerea atacantului Sebastian Velcotă”, a declarat Radu Birlică, președintele clubului. Cel din urmă e împrumutat pentru ediția 2017-18 la CSM Școlar Reșița, în Liga a III-a. În acest moment doar Octavian Drăghici poate fi considerat soluție în atac de către tehnicianul Ionuț Popa.

”Transferurile vor fi calitative, nu cantitative. La cererea antrenorului, vom completa lotul pe posturile deficitare, în colaborare cu directorul sportiv Adrian Neaga și Cristea Opria, doar cu jucători care considerăm că nu vor sta pe banca de rezerve.
Dorim ca această politică să o punem în aplicare în mod imperativ alături de staff-ul tehnic. Viitorul clubului nostru depinde de tinerii crescuți și lansați de Poli Timișoara, lucru care trebuie asumat obligatoriu de toți antrenorii.
Îmi asum această decizie și nu mă voi abate de la aplicarea ei, având în acest sens și mandatul Consiliului Director”, a mai precizat Birlică.

ACS Poli a încheiat anul pe locul 9 în Liga I, cu 26 de puncte în 22 de jocuri disputate și se află la opt puncte distanță de zona play-off.

2 COMENTARII

  1. Dupa ce sa renuntat la echipa de Tineret, acum conducerea se bazeaza pe jucatorii Tineri de la A.C.S Poli. Nu ma mai mira nimic, parerea mea ca o retragere din campionat, este mai onorabila decat o retrogradare !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.