ACS Poli a renunțat oficial la un jucător înainte de meciul din...

ACS Poli a renunțat oficial la un jucător înainte de meciul din Gruia. UPDATE Care sunt primele decizii ale lui Radu Birlică din postura de președinte

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Gabriel Brezeanu

Modificări importante pe ultima sută de metri la ACS Poli. Bănățenii s-au despărțit oficial de croatul Josip Soljic, jucător criticat dur în utlima perioadă. De asemenea tot de azi noul președinte al clubului e Radu Birlică.

Conform Radio Timișoara decizia numirii lui Radu Birlică s-a luat în urma întrunirii de azi a Consiliului Director. Mutarea devenise oarecum previzibilă după anunțul făcut de Sorin Drăgoi, care a renunțat la post. Birlică a ocupat funcția de vicepreședinte și oricum a acționat precum un președinte interimar. El era favorit să preia funcția printre numele vehiculate în ultimele luni.

O altă decizie importantă a clubului înaintea jocului de mâine cu CFR Cluj e renunțarea la serviciile mijlocașului Josip Soljic. Croatul în vârstă de 30 de ani a fost criticat extrem de dur chiar de Birlică după gafa din meciul cu FCSB. Înțelegerea a fost întreruptă de comun acord. ”Cu această ocazie, îi mulțumim mijlocașului pentru perioada petrecută la Poli Timișoara și pentru contribuția avută la spectaculoasa salvare de la retrogradare în stagiunea trecută. Îi urăm mult succes în continuare în carieră!”, se arată pe pagina de Facebook oficială a clubului. Interesant e că croatul ”pedepsit” va pleca cu banii la zi de la Timișoara.

16 meciuri a bifat Soljic pentru ACS Poli în acest sezon, fără a marca vreun gol.

UPDATE Radu Birlică: ”Va fi o nouă strategie”

Radu Birlică s-a arătat încântat că a fost ales ”în unanimitate” în fruntea lui ACS Poli la ședința Consiliului Director de astăzi.


Printre primele decizii ale noului președinte se numără cooptarea în club a celor care au ajutat-o pe ACS Poli în ultima perioadă. ”Decizia cu Soljic a fost luată de două săptămâni dar căutam calea să ne despărțim amiabil. Prima decizie a fost că i-am cooptat pe domnii Tornoreanu și Opria. Virgil Tornoreanu, fost jucător al Politehnicii Timișoara, e și un om de afaceri de succes, l-am investit chiar cu funcție în Consiliul Director. El e deja sponsor… Următorul ar fi Cristi Opria, care va ocupa o funcție mai mult onorifică, de scouter al clubului, adică transferurile și tot ce înseamnă jucători se va face prin dânsul. Mi se pare normal ca cei care au ajutat clubul să fie în club și să avem o transparență mai mare către ei…”, ne-a spus Radu Birlică. Totuși, conform oficialului vechile înțelegeri cu Opria rămân în picioare iar clubul îi datorează banii oferiți de impresar în momentele grele.

”Va fi o nouă strategie cu echipa mare care va fi comunicată în perioada de iarnă”, a precizat Birlică. Acesta e încrezător că ultima promisiune va fi respectată în câteva zile și jucătorii vor primi o parte din restanțe. Sursa banilor: ”nu prin contracte de împrumut, ci prin sponsorizări – publicitate”

În altă ordine de idei clubul a primit motivarea deciziei în ”cazul Mailat”, una deloc mulțumitoare, și va decide în perioada următoare dacă se îndreaptă sau nu spre TAS.

UPDATE 2

Primarul Nicolae Robu a postat noua organigramă a clubului. Conform acesteia Sorin Drăgoi apare în continuare în club:

”Președinte Club:
Radu Birlica

Componența Consiliului Director:
1 Sorin Drăgoi -Președinte
2 Viorel Boiț -Vicepreședinte
3 Grigore Grigoroiu -reprezentant CLT
4 Iosim Radovan -reprezentant CJT
5 Dănuț Șoșdean -reprezentant UPT
6 Virgil Tornoreanu -om de afaceri, sponsor
7 Radu Birlica -membru de drept ca Președinte Club”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.